Κόσμος

Προεδρικές εκλογές στην Βραζιλία: Σαρώνει την αριστερά ο δεξιός υποψήφιος

Για εκλογικό περίπατο πηγαίνει ο δεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου καθώς διευρύνει το προβάδισμά του ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών την 28η Οκτωβρίου, όπως δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τον πρώτο γύρο της Κυριακής, που μεταδόθηκε την Τετάρτη.

Κατά τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Datafolha, ο Μπολσονάρου φέρεται να συγκεντρώνει 58% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο, ο Φερνάντου Αντάζι, ο υποψήφιος του κεντροαριστερού Κόμματος Εργαζομένων (PT), φέρεται να συγκεντρώνει 42%.

Στον πρώτο γύρο, την Κυριακή, ο Μπολσονάρου έλαβε 46% των ψήφων και ο Αντάτζι το 29%. Η δημοσκόπηση της Νταταφόλια έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 3.235 ψηφοφόρων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...