Αρχείο

Προδιαγεγραμμένο το τέλος της Τουρκίας: «Τρέχει» η δημιουργία Κουρδικού κράτους - Οι ΗΠΑ αποκλείουν την Άγκυρα μέσω των βάσεων στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ περικυκλώνουν την Τουρκία από όλες τις πλευρές των συνόρων της και ειδικά από την πλευρά του Αιγαίου με βάσεις όπως αυτή στην Αλεξανδρούπολη, προκαλώντας τρόμο στην Άγκυρα που βλέπει ότι πρέπει είτε να υποκύψει, είτε να προκαλέσει κάτι άλλο, αλλιώς το τέλος της είναι προδιαγεγραμμένο.  

Ο Τούρκος ναύαρχος ε.α. Cahit ilek με μεγάλη επιτελική δράση σε καίρια πόστα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και με πολύχρονη παρουσία στο ΝΑΤΟ, προειδοποιεί εμμέσως για την στρατηγική περικύκλωση της Τουρκίας από την ύπαρξη κουρδικού κράτους και τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

Έχει τελειώσει το Κολέγιο Άμυνας του ΝΑΤΟ, την Ακαδημία των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων και την Ναυτική Ακαδημία στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλάμε μιλάμε για την άποψη ενός ανωτάτου στρατιωτικού που συμμετέχει σε ειδικό τουρκικό ινστιτούτο αμυντικών αναλύσεων υπό την αιγίδα του τουρκικού κράτους και γνωρίζει άριστα πράγματα και καταστάσεις στο Αιγαίο.

Ο ίδιος «βαράει» τύμπανα στο παλάτι του σουλτάνου Ερντογάν, μιλώντας για ένα διεθνές περιβάλλον που ετοιμάζεται να αλλάξει πλήρως το σημερινό καθεστώς της Τουρκίας. Δηλώνει ότι «οι ΗΠΑ γνωρίζουν την οικονομική κρίση και την ανάγκη δανείων από το εξωτερικό που έχει η τουρκική οικονομία.

Οι Αμερικανοί συγχρόνως εξοπλίζουν με βαρέα όπλα τους Κούρδους στο βόρειο τμήμα της Συρίας που απειλεί την επιβίωση της Τουρκίας.

Αλλά παράλληλα με όλα αυτά, η Ουάσιγκτον αναπτύσσει και άλλες ακόμα πιο επικίνδυνες δραστηριότητες κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003, είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία της αυτόνομης κουρδικής περιοχής υπό το Barzani στο βόρειο Ιράκ. Μεταξύ της περιοχής των Κούρδων και των τουρκικών συνόρων δημιουργήθηκε μια έκταση υπό τον έλεγχο του PKK.

Στη Συρία υπάρχει υποτίθεται ότι έχουμε παγκόσμιο πόλεμο εναντίον του ISIS και της Αλ Κάιντα. Εκεί όμως οι ΗΠΑ εξοπλίζουν και τροφοδοτούν με όπλα το άλλο κομμάτι των Κούρδων, αυτό της Συρίας που συνορεύει με την Τουρκία.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι, με ταχύ ρυθμό ΗΠΑ και Ισραήλ ετοιμάζουν την δημιουργία του «Μεγάλου Κουρδιστάν» από (Ιράκ και Συρία).

Επίσης από την πλευρά του Αιγαίου έχουμε πρόβλημα με την τουρκική κυριαρχία, μιας και η Ελλάδα κατέχει 18 νησιά και νησίδες μας.

Η ίδια στέλνει στρατιώτες σε αυτά τα νησιά, ενώ διαβιεί εδώ και χρόνια με την οικονομική κρίση. Τώρα όμως οι Έλληνες έχουν αναπτύξει και υλοποιήσει μια νέα φάση ειδικών σχέσεων με τις ΗΠΑ εις βάρος της Τουρκίας.

Επί των ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, Αίγυπτο, Ισραήλ και Ελλάδα έχουν κάνει συμφωνίες τρομερές με προεξάρχων τον αγωγό East Med.

Στην ουσία οι ΗΠΑ δημιούργησαν αυτήν την συμμαχία και οι ίδιες δρουν ως υπομόχλιο, έχοντας αναπτύξει μια αμερικανική αλυσίδα χρηματοδότησης αυτής της συμμαχίας.

Ειδικά στην Ελλάδα, διαπιστώνουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν μια νέα πολιτική που διαταράσσει την έως τώρα ισορροπία ανάμεσα στις δύο χώρες ( Τουρκία και Ελλάδα).

Αυτή η πολιτική έχει γίνει αισθητή τα τελευταία 1-2 χρόνια και πλέον είναι πολύ σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αλλάξει άρδην στάση, αφού Αμερικανοί διπλωμάτες και στρατηγοί υπερασπίζονται πλέον πολύ ανοιχτά την ελληνική πλευρά και κατηγορούν επίσημα την Τουρκία.

Η Ουάσιγκτον θεωρεί την Ελλάδα ως τον νέο στρατηγικό εταίρο της στη Μεσόγειο και αυτό εκφράζεται συνεχώς από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Ο ίδιος στην τελευταία ομιλία καταφέρθηκε «κατά της Τουρκίας σχετικά με τα προβλήματα που προκαλούνται από τους στρατηγικούς της προσανατολισμούς, και τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για για την Ελλάδα και αντίστροφα».

Ο Πάιατ δήλωσε ότι υποστηρίζει αναφανδόν την Ελλάδα ως ενεργειακό κόμβο, ενώ αμερικανική εταιρεία κολοσσός ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών μαχητικών F-16 σε επίπεδο Viper.

Είναι γνωστό επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν ναυτική και αεροπορική βάση στην Κρήτη. Τους τελευταίους μήνες, οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει drone και στην Κρήτη.

Ο Έλληνας Υπουργός κ. Καμμένος ενώ βρίσκονταν σε επίσκεψη στις ΗΠΑ δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογο του Τ. Μάτις ότι: «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε τα στρατεύματα των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις θα έχουμε όχι μόνο στην Σούδα, αλλά και σε Λάρισα, Βόλο και Αλεξανδρούπολη».

Είναι προφανές ότι θα υπάρξει αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη, δίπλα στην εκβολή του ρωσο-τουρκικού αγωγού Turk Stream και αυτό είναι πολύ κρίσιμο.

Ελλάδα και ΗΠΑ θα μπορέσουν να αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στα Βαλκάνια και σε όλη την διαδρομή προς την Μαύρη Θάλασσα – Αιγαίο και Α. Μεσόγειο για να παρακολουθούν στενότερα τη Ρωσία.

Ωστόσο, η άλλη μια αντανάκλαση αυτής της αυξανόμενης στήριξης της ελληνικής πολιτικής δεν είναι μόνο η Ρωσία ή τα ενεργειακά ζητήματα, αλλά η ίδια η Τουρκία.

Με αφορμή την συριακή κρίση, οι Αμερικανοί μέσω του ΝΑΤΟ θα έχουν ισχυρότατη παρουσία στο Αιγαίο.

Ενώ ισχυρότατες ναυτικές μονάδες επιφανείας των ΗΠΑ θα περιφέρονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα «τουρκικά νερά» (Αιγαίο).

Η Ελλάδα σε αυτήν την περίπτωση θα μπορέσει με την υποστήριξη των ΗΠΑ να αυξήσει τα θαλάσσια σύνορα της σε 12 μίλια στην περιοχή του Αιγαίου, κλείνοντας την Τουρκία στα παράλια της και αυτό είναι πλέον θέμα χρόνου.

Αυτό το μπλοκάρισμα του Αιγαίου από τους Έλληνες θα προκαλέσει «ασφυξία» στην Τουρκίακαι με δεδομένη την παρουσία Κούρδων σε Ιράκ και Β.Συρία, καθώς και αμερικανικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο, η νέα κρίση στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις είναι κάτι παραπάνω από «ορατό μέρος του παγόβουνου».

Αν δεν μπορέσουμε να αποτρέψουμε αυτήν την «αμερικανικού και ελληνικού τύπου πολιορκία», δεν θα μπορέσουμε να αναπνεύσουμε στο τέλος του παιχνιδιού», καταλήγει ο ίδιος.

Σύμφωνα με το άρθρο μας (Κλίμα σύγκρουσης στην Α.Μεσόγειο: «Μόνιμη η παρουσία αμερικανικών πολεμικών πλοίων» – «Δεν θα περάσουν οι λεονταρισμοί της Τουρκίας»), αναφέραμε ότι τεράστια και μόνιμη θα είναι η ναυτική δύναμη των ΗΠΑ στην περιοχή της Μεσογείου ενόψει ενεργειακών εξελίξεων και αυξανόμενων τουρκικών προκλήσεων.

Όπως είχαμε αναφέρει πριν από τρεις μέρες, υπάρχει μια πολυεθνική «τανάλια» που «πνίγει» την Άγκυρα για τον έλεγχο της Α. Μεσογείου, ενώ ιδιαίτερη στρατηγική σημασία έχει η επικείμενη βάση της Καρπάθου.

Οι στρατηγικές σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα αναπτύσσονται ραγδαία και όχι μόνο λόγω της κρίσης στις τουρκοαμερικανικές σχέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα πρότεινε στην Αμερική και τη δημιουργία ελληνικής βάσης στην Κάρπαθο, που θα χρησιμοποιούν και οι Αμερικανοί ενώ σύντομα αναμένεται να διευρυνθεί η τριμερής της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Κύπρο και με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

Το κλίμα όμως που «μεταφέρει» ο Τούρκος στρατηγός για τις ΗΠΑ και την Ελλάδα προμηνύει ότι η μόνη διέξοδος για τον Ερντογάν θα είναι μόνο μια πρόκληση σύρραξης στο Αιγαίο για να συσπειρώσει τον λαό του που πλέον πεινάει και δεν βλέπει με τίποτα «φως στο τούνελ».  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ