Κυβέρνηση

Ποιος Κοτζιάς; Ο ΣΚΑΪ «παραίτησε» τον... Τσίπρα (εικόνα, βίντεο)

Αν έβλεπες τηλεόραση λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Τετάρτης και ήσουν συντονισμένος στον Σκάι, διαβάζοντας το λεγόμενο «super» στο κάτω μέρος της οθόνης κινδύνευες να πάθεις μια μικρή σύγχυση.

«Δήλωση του πρωθυπουργού μετά την παραίτηση Τσίπρα»! Μα ποιος παραιτήθηκε; Ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός Εξωτερικών; Δεν είναι το ίδιο πρόσωπο ο πρωθυπουργός και ο Αλέξης Τσίπρας; Πώς είναι δυνατόν να ανακοινώνει ο πρωθυπουργός ότι παραιτείται ο Αλέξης Τσίπρας; Αν μάλιστα είχες τον ήχο στο... mute, ο αποπροσανατολισμός σου θα ήταν τέλειος. Μα πώς προέκυψε η παραίτηση Τσίπρα τόσο ξαφνικά και απροειδοποίητα;

Προφανώς ήταν ένα ολίσθημα των εργαζομένων του Σκάι που χειρίζονται τη γεννήτρια χαρακτήρων και έκαναν το λάθος να γράψουν το όνομα του Αλέξη Τσίπρα αντί του ονόματος του Νίκου Κοτζιά ο οποίος πράγματι παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Ένα αθώο λαθάκι, ένα στιγμιαίο lapsus linguae που ωστόσο προκάλεσε σχόλια, κακεντρεχή από κάποιους που βρήκαν αφορμή για να εξαπολύσουν επίθεση στους δημοσιογράφους για τα fake news, αντιληπτή από εκείνους που καταλαβαίνουν ότι οι άνθρωποι κάνουν και λάθη πάνω στην ένταση της στιγμής, όσο κι αν κάποιες φορές ορισμένα ολισθήματα τροφοδοτούν τις θεωρίες συνωμοσίες και τις προκατασκευασμένες απόψεις ότι ορισμένα ΜΜΕ μοάζουν να περιμένουν και να... ονειρεύονται την πτώση της κυβέρνησης ή την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τη θέση του πρωθυπουργού.

https://youtu.be/LJ5w43RlnSA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ