Κόσμος

Παραιτήθηκε ενώ κρατείται στην Κίνα ο πρόεδρος της Ιντερπόλ

Η Ιντερπόλ με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό ότι ο Μενγκ Χονγκγουέι παραιτήθηκε από την προεδρία του οργανισμού.

«Σήμερα Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στην Γενική Γραμματεία της Ιντερπόλ στην Λυών, η Γαλλία παρέλαβε την παραίτηση του κ. Μενγκ Χονγκγουέι ως προέδρου της Ιντερπόλ με άμεση ισχύ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Γιάνγκ θα ασκεί καθήκοντα προέδρου μέχρι τον διορισμό νέου προέδρου κατά την σύνοδο του οργανισμού στο Ντουμπάι, στις 18-21 Νοεμβρίου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έρευνα διεξάγεται κατά του Μενγκ Χονγκγουέι για «παραβιάσεις του νόμου». Η υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι κινεζικές αρχές πραγματοποιούν έρευνα κατά του προέδρου της Ιντερπόλ που έχει εξαφανισθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου, και τον οποίο θεωρούν ύποπτο για παραβιάσεις του νόμου.

Η εξαφάνιση του Μενγκ, ο οποίος είναι υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας στην Κίνα, δηλώθηκε αφού ταξίδεψε από την Λυών, όπου βρίσκεται η έδρα της Ιντερπόλ, στην Κίνα και η σύζυγός του ετέθη υπό αστυνομική προστασία έπειτα από την διατύπωση απειλών εναντίον της.

Ο Μενγκ Χονγκγουέι «αποτελεί αντικείμενο έρευνας διότι θεωρείται ύποπτος για παραβίαση του νόμου», σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Επιτροπής Πειθαρχικού Ελέγχου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της διαφθοράς του κρατικών αξιωματούχων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ