Εσωτερική Ασφάλεια

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το στέκι του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν οι δραστηριότητες του Ρουβίκωνα, που αποφάσισε ετσιθελικά να ανοίξει... γραφείο στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Με αφορμή τα όσα δημοσιεύτηκαν για την υπόθεση, η εισαγγελέας του Α.Π. απέστειλε έγγραφη παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για το τι συμβαίνει στην Φιλοσοφική και να διαπιστωθεί αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως εκείνο της διατάραξης κοινής ειρήνης, το οποίο μεταφράζεται σε παραβίαση της πανεπιστημιακής τάξης.

Η προκαταρκτική εξέταση θα ανατεθεί σε εισαγγελέα προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες δράσης του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η εισαγγελική παρέμβαση κρίνεται ως σημαντική κίνηση λόγω του ότι εκδηλώθηκε και στο ανώτατο δυνατό δικαστικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές