Διατροφή

Παγωτό που δεν λιώνει - Κι όμως γίνεται


Ο Geoffrey Pyke, ο εφευρέτης του Pykrete μάλλον δε φανταζόταν ποτέ ότι ο σούπερ πάγος που έφτιαξε για να χρησιμοποιηθεί εναντίον των Γερμανών, θα γινόταν τελικά... γρανίτα.

Το food design studio Bompas & Parr δημιούργησε ένα παγωτό που μένει παγωμένο ακόμα και αν μείνει μια ώρα εκτεθειμένο σε 24 βαθμούς Κελσίου. Το studio δήλωσε ότι χρησιμοποίησε μια ξεχασμένη πατέντα από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο

Αυτός ο επαναστατικός πάγος, προέρχεται από ένα υλικό που δεν λιώνει. To εν λόγω υλικό, το Pykrete, θυμίζει τσιμέντο στις ιδιότητές του και υποτίθεται ότι θα βοηθούσε τον αγγλικό στρατό να κατασκευάζει γιγαντιαία πολεμικά σκάφη από θάλασσα (δηλαδή από πάγο).

Ουσιαστικά είναι μια μίξη νερού με πριονίδι (!) και ξυλοπολτό (!!). Η Bompas & Parr αντικατέστησε αυτές τις φυτικές ίνες από το πριονίδι και το ξύλο με τις αντίστοιχες που βρίσκονται σε φρούτα. Και έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο παγωτό που δε λιώνει. Για την ακρίβεια λιώνει, απλώς πολύ πιο αργά από το συμβατικό παγωτό.

Δείτε το βίντεο

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FNowThisFood%2Fvideos%2F718607891832504%2F&show_text=0&width=476

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...