Πολιτική

Πέντε μέρη για περπάτημα στην Αθήνα- Σε πάρκα, στενά που θυμίζουν Κυκλάδες ή δίπλα στην θάλασσα (εικόνες)

Λίγο η επιστροφή στη ρουτίνα, οι πολλές υποχρεώσεις που έχει συνήθως ο χώρος εργασίας αυτούς τους μήνες συν άλλα ζητήματα για τα οποία δεν χρειάζονταν να σκοτίζεσαι το καλοκαίρι και η ανάγκη για να αποφορτιστείς και να «αδειάσεις» το κεφάλι σου γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Και μπορεί με μία πρώτη σκέψη να λες πως η Αθήνα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σου ικανοποιήσει την ανάγκη αυτή, αλλά αν σκεφτείς καλύτερα θα βρεις μέρη ιδανικά για περπάτημα.

Από το κέντρο μέχρι τα γύρω προάστια, οι παρακάτω διαδρομές είναι ιδανικές για σένα που θέλεις να ξεφύγεις λίγο από το γκρίζο και να εξερευνήσεις τη «κρυφές» ομορφιές της πόλης μας.

Αναφιώτικα

Αν πήγες διακοπές φέτος σε κάποιο όμορφο κυκλαδίτικο νησί και θέλεις έστω λίγο να νιώσεις πως βρίσκεσαι εκεί (χωρίς να είσαι), τότε πέρνα μία βόλτα από τα Αναφιώτικα.

Τα όμορφα δρομάκια στα Αναφιώτικα θα σου θυμίσουν κυκλαδίτικη χώρα, ενώ στην πραγματικότητα θα βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μπλε παράθυρα, τα όμορφα στενάκια  και τα όμορφα αρχοντικά σίγουρα θα σε κάνουν να σκεφτείς τις καλοκαιρινές σου διακοπές και να νιώσεις πως είσαι ο τουρίστας και όχι ο «ντόπιος».

Μάλιστα υπάρχουν και όμορφα παγκάκια όπου μπορείς να καθίσεις και να απολαύσεις ανενόχλητος την θέα, ενώ αν είσαι τυχερός εκεί παίζουν και χαλαρωτική μουσική «καλλιτέχνες του δρόμου», δημιουργώντας μία άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα.

Πειραϊκή

Από  την άκρη της Πειραϊκής μέχρι πάνω, στον λόφο της Καστέλλας, ο περίπατος εκεί θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Εχοντας φόντο τα βράχια της Πειραϊκής, τα γιοτ στην Μαρίνα Ζέας και τις παραδοσιακές ψαροταβέρνες, το μέρος ενδείκνυται για να κάνεις περαντζάδα τις απογευματινές ώρες.

Η διαδρομή  δεν τελειώνει στην Πειραϊκή, αλλά συνεχίζεται από το Πασαλιμάνι με τις ωραίες καφετέριες και τον -πλέον- μεγάλο πεζόδρομο.

Μέσα στα στενά του Ψυρρή

Το Ψυρρή πρέπει να το περπατήσεις βράδυ, γιατί τότε «σφύζει» από ζωή. Μαγαζάκια, μικρά στενά, μπαράκια και κρασάδικα θα σου αποσπάσουν την προσοχή και θα σε κάνουν να θέλεις να «ξεστρατίσεις» από τον περίπατό σου.

Αν πάλι σκοπεύεις όντως να καθίσεις κάπου, τότε πέρασε από την πλατεία Ηρώων όπου έχει μαγαζιά με απίθανα γλυκά, όπως και την οδό Καραίσκάκη όπου εκεί βρίσκεται το μαγαζί- στολίδι Little Kook, το οποίο πρέπει να δεις ακόμη κι αν δεν περάσεις το κατώφλι του.

Εθνικός κήπος- Ζάππειος

Αν έχεις μικρά παιδιά ή κατοικίδιο, τότε η καλύτερη επιλογή είναι η διαδρομή από τον Εθνικό Κήπο προς το Ζάππειο.

Ο εθνικός κήπος είναι μεγάλος, καταπράσινος και βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, πράγμα που σημαίνει πως θα ευχαριστηθείς να τριγυρνάς μέσα στα δέντρα.

Βέβαια αυτό που αξίζει περισσότερο από όλα είναι τα κρυφά μονοπάτια που περνούν κάτω από θεόρατους κορμούς δέντρων και δίπλα από  καταπράσινα ξέφωτα.

KΠΣΙΝ

Ισως από τους τοπ προορισμούς για περπάτημα είναι πλέον το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, αλλά μία βόλτα δίπλα στο κανάλι με θέα το επιβλητικό κτίριο και μία περαντζάδα στον κήπο με τα δεκάδες είδη φυτών είναι οι δύο βασικές διαδρομές που κάνουν οι περισσότεροι.

Βέβαια οι σχεδόν καθημερινές δραστηριότητες που οργανώνει το ΚΠΣΙΝ μπορεί να σε κάνουν να μείνεις παραπάνω στις εγκαταστάσεις του.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τις υπαίθριες καντίνες με σνακ από όπου μπορείς να ανεφοδιαστείς τα πάντα, όπως και το cafe στην άκρη του καναλιού όπου μπορείς να τσιμπήσεις κάτι αν έχεις κουραστεί από το πολύ περπάτημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...