Οικονομία

Ο Brad Palmer της Bain Capital: Από τους Σομαλούς πειρατές στην Αθήνα να κυνηγά δανειολήπτες!

Η Bain Capital ορίζει την τύχη τουλάχιστον 180 επιχειρήσεων που διαθέτουν ακίνητη περιουσία με τον αριθμό των ακινήτων να φθάνει σε 1800.

Ο λοχαγός του Βρετανικού Στρατού που μέχρι πρότινος κυνηγούσε Σομαλούς πειρατές πλέον κάνει καριέρα ως …κυνηγός ελλήνων δανειοληπτών από το γραφείο του στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος.

Το στρατηγείο του έχει στηθεί στην οδό Φιλελλήνων καταλαμβάνοντας τον 4ο και 5ο όροφο του κτιρίου με θέα στην Ακρόπολη ενώ να σημειωθεί ότι μόνο χαρακτηριστικά φιλέλληνα δεν αποπνέει ο απόστρατος λοχαγός που ήρθε για να πουλήσει κομμάτι - κομμάτι την ελληνική γη.

Ο λόγος για τον Brad Palmer το αφεντικό της Bain Capital στην Ελλάδα, ο οποίος στην κυριολεξία …αλωνίζει στην Αθήνα καθώς είναι κάτοχος χαρτοφυλακίου κόκκινων επιχειρηματικών δανείων συνολικής αξίας 1,9 δισ. ευρώ.

Ο κύριος κορμός του χαρτοφυλακίου βασίζεται σε επιχειρηματικά δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνται από τους επιχειρηματίες και ήρθε ώρα του λογαριασμού για τα λάθη του παρελθόντος.
Η εκδήλωση της οικονομικής κρίσης εξανέμισε κάθε ελπίδα σωτηρίας για τους επιχειρηματίες που απέτυχαν.

Το νέο αφεντικό των επιχειρηματικών δανείων, ο Brad Palmer γνωρίζει πολύ καλά ότι απέκτησε σε τιμή ευκαιρίας ένα κομμάτι της επιχειρηματικής Ελλάδος που πτώχευσε εν καιρώ Ειρήνης.
Η Bain Capital ορίζει την τύχη τουλάχιστον 180 επιχειρήσεων που διαθέτουν ακίνητη περιουσία με τον αριθμό των ακινήτων να φθάνει σε 1800.

Ανάμεσα στο θησαυρό της Bain Capital είναι εργοστάσια ξενοδοχεία και πολυτελείς κατοικίες αφού οι επιχειρηματίες επένδυσαν στην προσωπική τους άνεση με περισσή πολυτέλεια αλλά με τα λεφτά των άλλων.

Πάντως η Bain Capital όπως και ο πρώην λοχαγός του Βρετανικού Στρατού δεν πρόκειται να ρίξει σωσίβιο σωτηρίας σε κάποια εταιρεία αλλά σκοπεύει να τις μεταμορφώσει σε ένα νέο προϊόν προς πώληση.

Θα βγάλει στο σφυρί ότι πωλείται και θα περιμένει τους αγοραστές για να καρπωθεί τις υπεραξίες που θα δημιουργηθούν ανάμεσα στο ύψος της οικονομικής οφειλής του δανειολήπτη και του κόστους απόκτησης του δανείου.

Ο λοχαγός Brad Palmer εμφανίζεται αποφασιστικός και δίνει την εικόνα του σκληρού και του αμείλικτου ενώ δεν αφήνει περιθώρια για φιλικές συναναστροφές.

Πρόκειται για σκληρό διαπραγματευτή ενώ όσοι τον αντιμετώπισαν πρόσωπο με πρόσωπο νοιώθουν σαν Σομαλοί πειρατές.

Ο Brad Palmer θέτει τους όρους της συνεργασίας και ζητά ευθέως αποκλειστικές συνεργασίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ανοίγει το πορτοφόλι του και μοιράζει λεφτά.
Ιδιοκτήτης επιχείρησης που του δάνειο του πέρασε στα χέρια της Bain Capital προχωρά σε μία αποκάλυψη μιλώντας στο bankingnews.

Διαπιστώνει πρωτοφανή άρνηση από μεγάλα δικηγορικά γραφεία να αναλάβουν την υπόθεση του σε ρόλο νομικού συμβούλου απέναντι στην Bain Capital.

Σύμφωνα με τον ίδιο η δικηγορική κοινότητα που κατατάσσεται στην …αφρόκρεμα έχει ανοίξει παρτίδες με Funds τα οποία πληρώνουν ικανοποιητικά δικηγορικά γραφεία για να μην ασχολούνται με εν δυνάμει αντίπαλους πελάτες.

Ο επιχειρηματίας που ήθελε να μάθει γιατί του αρνείται το δικηγορικό γραφείο να αναλάβει την υπόθεση του, ο υπεύθυνος του γραφείου του εκμυστηρεύτηκε τι συμβαίνει στην δικηγορική πιάτσα με τα Funds να έχουν τον πρώτο λόγο.
Ορισμένα γραφεία μάλιστα αποδέχονται την πρόταση του Brad Palmer ο οποίος στην πράξη εξαγοράζει την δικηγορική τους ιδιότητα με σκοπό να περιορίσει τους αντιπάλους του.

Νίκος Θεοδωρόπουλος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ