ΗΠΑ

Ο Τραμπ παραδέχεται για πρώτη φορά: «Σίγουρα» ο Κασόγκι είναι νεκρός - Θα υπάρξουν συνέπειες (βίντεο)


Την ώρα που οι έρευνες σχετικά με την τύχη του Τζαμάλ Κασόγκι βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχεται για πρώτη φορά πως ο δημοσιογράφος είναι νεκρός.

Ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε αν ο Κασόγκι είναι νεκρός απάντησε: «Σίγουρα, έτσι φαίνεται. Είναι πολύ θλιβερό». Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνησή του θα δώσει μια «ισχυρή απάντηση», αφού λάβει τα αποτελέσματα της έρευνας, υπογραμμίζοντας ότι οι συνέπειες θα πρέπει να είναι «πολύ σκληρές».

https://twitter.com/MSNBC/status/1053014200883339265?ref_src=twsrc%5Etfw

Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Τραμπ είχε υπογραμμίσει τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που συνδέουν τη χώρα του με τη Σαουδική Αραβία, προκαλώντας σάλο.

Οπως δήλωσε η Ουάσινγκτον έχει ανάγκη το σουνιτικό βασίλειο στη μάχη της κατά της τρομοκρατίας και του σιιτικού Ιράν και υπογράμμισε για μια ακόμη φορά τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, αλλά και την οικονομική της διάσταση. Όπως δήλωσε ο Τραμπ ανησυχεί μήπως χαθεί «ένα τεράστιο συμβόλαιο» πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία αξίας 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...