Κόσμος

Ο Τομ Χανκς καταγγέλλει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτιστικής Διπλωματίας ότι χρησιμοποίησε το όνομά του εν αγνοία του

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτιστικής Διπλωματίας κατηγορούν ο Τομ Χανκς και η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον, σχετικά με την ψεύτικη είδηση που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, σύμφωνα με την οποία ο δημοφιλής ηθοποιός θα έδινε το παρών σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μάλιστα, καταγγέλλουν το Ίδρυμα Πολιτιστικής Διπλωματίας ότι χρησιμοποίησε το όνομα του ηθοποιού εν αγνοία του.

Η είδηση που κυκλοφόρησε ήθελε τον δημοφιλή ηθοποιό να κάνει δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ανασκαφή του Δεσποτικού, που βρίσκεται κοντά στην Αντίπαρο όπου ο ίδιος έχει σπίτι, και για τον λόγο αυτό θα βραβευόταν από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 6 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Τομ Χανκς στο Twitter, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Ποτέ δεν μίλησα σε κανέναν για την ενδεχόμενη συμμετοχή σε αυτή την εκδήλωση και εκείνοι που το διοργανώνουν δεν είναι ειλικρινείς σχετικά με την επαφή μου μαζί τους. Μην ξεγελιέστε», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Τομ Χανκς επανήλθε και με νέο tweet, στο οποίο ανέφερε: «Προς τους φίλους μου στην Ελλάδα. Κάποιος ισχυρίζεται ότι εμφανίζομαι σε μια εκδήλωση στην Αθήνα που δεν είναι και δεν ήταν ποτέ αλήθεια. Τα εισιτήρια πωλούνται με την υπόσχεση της παρουσίας μου».

Νωρίτερα, και η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον με δική της ανάρτηση είχε καταγγείλει ως απάτη τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ειδικότερα, η Ρίτα Γουίλσον, αναφέρει πως ο ηθοποιός δεν αναμένεται να παραστεί σε καμία εκδήλωση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας μάλιστα πως η πρόσκληση είναι αναληθής και πως πρόκειται περί απάτης. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, απευθύνει παράκληση προκειμένου να αναδημοσιευθεί η ανακοίνωσή της.

Παραθέτει μάλιστα τη σχετική πρόσκληση όπου αναφέρεται το όνομα του συζύγου της, αναλυτικά οι ομιλητές και ο χώρος της εκδήλωσης.

Και το Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΝ διέψευσε από πλευράς του το γεγονός με ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνει: «Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσιεύματα στον Τύπο καθώς και το tweet της κας Ρίτα Γουίλσον σχετικά με επικείμενη βράβευση του ηθοποιού Τομ Χανκς από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κάτι που διαψεύδουμε κατηγορηματικά καθώς πρόκειται για κατασκευασμένη είδηση. Επιπλέον, ουδέποτε εκδώσαμε σχετική ανακοίνωση όπως ανακριβώς αναφέρει μερίδα του Τύπου».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ