Βόρεια Ήπειρος

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή τη δολοφονία του Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από την Αλβανική αστυνομία (βίντεο)

Τη στυγνή δολοφονία του Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία κατήγγειλε με σημερινή τους Γραπτή Ερώτηση στην Ευρωβουλή ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στη Γραπτή του Ερώτηση με θέμα: «Δολοφονία του Έλληνα Ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία και μέτρα προστασίας της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου» η οποία απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Νότης Μαριάς ζητά από την Κομισίον να λάβει μέτρα προκειμένου «να υποχρεωθεί η Αλβανία να σέβεται τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, να σταματήσει τις δολοφονίες των εκεί Ελλήνων ομογενών και να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Κωνσταντίνου Κατσίφα».

Στην Ερώτησή του ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι «η Ελληνική κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από την εν ψυχρώ εκτέλεση του Έλληνα Ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στο πλαίσιο εκκαθαριστικής επιχείρησης της αλβανικής αστυνομίας στις 28/10/2018 στην περιοχή του χωριού Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Τη δολοφονική αυτή ενέργεια της αλβανικής αστυνομίας κάλυψε πολιτικά με προκλητικές του δηλώσεις ο γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα πρωθυπουργός της Αλβανίας ‘Εντι Ράμα».

Κατόπιν ο Νότης Μαριάς αναφέρει «οι αλβανικές αρχές συνέχισαν τις προκλήσεις τους κατεβάζοντας την Ελληνική σημαία στους Βουλιαράτες ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ενώ η περήφανη Ελληνική Εθνική Μειονότητα γιόρταζε την αντίσταση τους Ελληνικού Λαού κατά τους Ιταλικού φασισμού. Επανειλημμένα καταγγείλαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι οι αλβανικές αρχές επιδίδονται στη συστηματική και βάναυση παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, γκρεμίζοντας εκκλησίες, αρπάζοντας ακίνητα και τρομοκρατώντας, παραβιάζοντας κατάφορα διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Πρωτόκολλο της Κερκύρας του 1914 για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου».

Επισυνάπτεται βίντεο με Ομιλία του Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14/02/2017 για την 103η Επέτειο της Ανακήρυξης της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου:

https://youtu.be/EVTFp-EkG88

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...