Κίνα

Ο «Μαύρος Θάνατος» των Κινέζων έχει εκτοπίσει τα αμερικανικά drones στη Μέση Ανατολή (βίντεο)


Οι χώρες της Μέσης Ανατολής απαγορεύεται να αγοράζουν drones από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να στρέφονται προς έναν άλλο επενδυτή, την Κίνα, σύμφωνα με νέα έκθεση του Associated Press, με τις πωλήσεις του Πεκίνου να«βοηθούν στην επέκταση της κινεζικής επιρροής σε μια περιοχή ζωτικής σημασίας για τα αμερικανικά συμφέροντα ασφάλειας.

Τα κινεζικά drones επιχειρούν όλο και περισσότερο στους ουρανούς πάνω από τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τη Νιγηρία, την Υεμένη, το Ιράκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χάρη στις αυξανόμενες πωλήσεις αυτών των αεροσκαφών, με περισσότερα από 30 drones τύπου CH-4 , αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων να πωλούνται στις χώρες αυτές από το 2014.

Οι κινεζικές εξαγωγές όπλων αυξήθηκαν κατά 38% από το 2008 στο 2012 και από το 2013 στο 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Διεθνούς Ερευνών της Στοκχόλμης που ανέφερε το Associated Press.

Λόγω των περιορισμών που έθεσε που ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, απαγορεύονταν οι πωλήσεις drones σε ξένες χώρες λόγω ανησυχιών για την αύξηση των απωλειών σε πολίτες, κάτι που ο νυν Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ επιχειρεί να αλλάξει με μια πρόσφατη πολιτική του.

Τα drones καθίστανται ολοένα και πιο ενεργητικά στο θέατρο επιχειρήσεων της Μέσης Ανατολής. Τον Ιανουάριο, η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ για μια επίθεση σε αεροπορική βάση στη Συρία., ενώ τον Απρίλιο ένα κινεζικό drone που υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κατάφερε να εξολοθρεύσει έναν ύποπτο τρομοκράτη από την Υεμένη.

Από την οπτική γωνία των Αμερικανών, η προμήθεια donres από το Πεκίνο σε χώρες της Μέσης Ανατολής μετατρέπουν την περιοχή σε μια “Άγρια Δύση” με τους Κινέζους να μην έχουν κανένα ενδοιασμό να πωλούν εξοπλισμό σε όσους έχουν οι Αμερικανοί έχουν “μπλοκάρει”.

Δείτε σχετικό βίντεο με το κινεζικό drone CH-4 :

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ