Πολιτική

Ο διάλογος Μητσοτάκη με γυναίκα στο Κιάτο για το τσιγάρο -«Ο Τσίπρας μου το έδωσε για να με... πεθάνει»

Το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να πείσουν ότι δεν χρειάζεται να μειωθούν οι συντάξεις δύσκολα ξεχνιέται. «Θα βγουν από το σύστημα με φυσικό τρόπο», ήταν η κεντρική ιδέα που εξέφρασαν δημόσια και οι δύο.

Ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Λονδίνο. Λίγο πολύ, ο θάνατος θα εξαλείψει την επιβάρυνση των συνταξιούχων αυτών στο ασφαλιστικό σύστημα ήταν το κυβερνητικό αφήγημα.

Σίγουρα δεν το έχει ξεχάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που το είχε στηλιτεύσει δημόσια και το θυμήθηκε και χθες κατά την περιοδεία του στην Κορινθία. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, κατά τη βόλτα που έκανε στο Κιάτο, συνάντησε μια κυρία, λίγο πάνω από τα 60, που κρατούσε στο χέρι ένα αναμμένο τσιγάρο. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ως αντικαπνιστής έδωσε αμέσως τη συμβουλή του:

- Τέλος με το τσιγάρο. Πρέπει να το πετάξετε και να το κόψετε

- Ο Τσίπρας μου τα έδωσε αυτά…, ήταν η απάντηση που έλαβε.

- Γιατί θέλει να σε πεθάνει…, ήταν η άμεση απόκριση του κ. Μητσοτάκη, που σχολίασε με αυτόν το δηκτικό τρόπο τη λογική Μαξίμου για τους συνταξιούχους, ειδικά άνω των 70 ετών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ