ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ «ακονίζουν τα ξίφη τους»: Προ των πυλών ο κυβερνοπόλεμος με Ρωσία

Έτοιμες να πολεμήσουν κατά τις Ρωσίας και οποιαδήποτε άλλης απειλής στον κυβερνοχώρο για χάρη του NATO δηλώνουν οι ΗΠΑ δια στόματος της Αναπληρώτριας Υφυπουργού Άμυνας Katie Wheelbarger, εφόσον αυτό τους ζητηθεί, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανακοινώσουν τις επόμενες μέρες ότι θα χρησιμοποιήσουν τις επιθετικές και αμυντικές δυνατότητες τους στον κυβερνοχώρο εξ ονόματος του ΝΑΤΟ, εάν τους ζητηθεί, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, εν μέσω ανησυχιών για τη διαρκώς αυξανόμενη χρήση των δυνατοτήτων κυβερνοπολέμου από τη Ρωσία και άλλες χώρες.

Το ΝΑΤΟ αναγνώρισε τον κυβερνοχώρο ως χώρο διεξαγψγής πολέμου, μαζί με την ξηρά, τον αέρα και τη θάλασσα το 2014, αλλά δεν έχει περιγράψει λεπτομερώς τι συνεπάγεται αυτής της αναγνώρισης.

"Θα ανακοινώσουμε επισήμως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να προσφέρουν στο ΝΑΤΟ τις ικανότητές τους στον κυβερνοχώρο, αν τους ζητηθεί" δήλωσε στους δημοσιογράφους η Katie Wheelbarger, Αναπληρώτρια Υφυπουργός Άμυνας για διεθνή θέματα ασφαλείας, κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Ευρώπη μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Jim Mattis.

Η Wheelbackger δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κρατήσουν τον έλεγχο των ανθρώπων και των δυνατοτήτων τους, αλλά θα τους χρησιμοποιήσουν για να στηρίξουν το ΝΑΤΟ εάν τους ζητηθεί. Πρόσθεσε ότι αυτή η κίνηση αποτελούσε μέρος μιας βρετανικής προσπάθειας για την αύξηση των δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ στον κυβερνοχώρο.

Σε μια πρόσφατη διάσκεψη κορυφής, τα κράτη μέλη δήλωσαν ότι το ΝΑΤΟ θα δημιουργήσει ένα κέντρο επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο για τον συντονισμό των κυβερνητικών δραστηριοτήτων των μελών του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ έχει επίσης μιλήσει για την ενσωμάτωση των δυνατοτήτων στον κυβερνοχώρο των επιμέρους εθνών σε επιχειρήσεις συμμαχιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ