Κυβέρνηση

Οι διάλογοι της οργής Καμμένου -Κοτζιά στο θυελλώδες υπουργικό

Εικόνα διχασμού παρουσίασε το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα καθώς υπήρξε έντονο επεισόδιο μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε συμφάγει με τον Αλέξη Τσίπρα στην Λέσχη Αξιωματικών, έβαλε... φωτιά στη συνεδρίαση, Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του άσκησαν κριτική όλες τις προηγούμενες ημέρες για τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ περί plan B στο Σκοπιανό, περί βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα αλλά και για τα υπονοούμενα στελεχών των ΑΝΕΛ για υπερψήφιση πρότασης μομφής της ΝΔ.

Τον κυβερνητικό εταίρο «κοντράρισε» στα ίσια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος εξανέστη για την παρέμβαση Καμμένου στα «χωράφια» της εξωτερικής πολιτικής.

Το κλίμα πήρε τροπή προσωπικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο ανδρών. Ο Ν. Κοτζιάς κατηγόρησε τον Π. Καμμένο, ότι ασκεί εξωτερική πολιτική εις βάρος της χώρας για να εξυπηρετήσει προσωπικές και πολιτικές του επιδιώξεις. «Μας διαβεβαίωνες ότι το Σκοπιανό θα έρθει μετά τις εκλογές» απάντησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Δείτε τους διαλόγους όπως διέρρευσαν από παρόντα μέλη του υπουργικού συμβουλίου

  • Καμμένος: Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία της πΓΔΜ... Δεν πρόκειται να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης.
  • Κοτζιάς: Επιχειρείς να ασκήσεις εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για να εξυπηρετήσεις τις δικές σου πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις!
  • Καμμένος: Υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή, μετά τις εκλογές...
  • Κοτζιάς: Αυτό δε συνέβη ποτέ. Τα βήματα που έγιναν είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων οργάνων. Ίσως έλειπες από μερικές κυβερνητικές συνεδριάσεις…
  • Καμμένος: Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και τη στάση μας. Δεν είναι ψεύτικη σαν του Μητσοτάκη. Εκτιμώ ωστόσο ότι η συμφωνία δεν θα έρθει στη Βουλή, γιατί δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ταυτιστούμε με τη ΝΔ στην προσπάθειά της να ρίξει την κυβέρνηση.
  • Τσίπρας: Η συμφωνία είναι της κυβέρνησης, και όχι του υπουργείου Εξωτερικών.
  • Καμμένος: Δεν δέχομαι πλέον προσωπικές επιθέσεις, αλλά πολιτική αντιπαράθεση. Απαράδετκα τα σχόλια στελεχών όπως ο Φίλης που με παρομοιάζουν με τον Σαλβίνι.
  • Παππάς: Να αποφεύγονται στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες αναφορές. Εγώ αν αισθανόμουν ότι υπήρχε ένας Σαλβίνι στην κυβέρνηση δεν θα ήμουν σε αυτήν… Είναι απαράδεκτο να λέγονται αυτά τα πράγματα.

Στην ίδια κατεύθυνση με τον Ν. Παππά για τα περί Σαλβίνι, κινήθηκε και ο επικεφαλής της ομάδας των «53» Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...