Εσωτερική Ασφάλεια

«Ξύπνησε» από την προοδευτική λήθη ο Μπουτάρης: «Έχουμε υποψίες για ακραίους ισλαμιστές μεταξύ μεταναστών» - Σε τι οφείλεται η «στροφή»;

Ξύπνησε ξαφνικά από τη λήθη της προοδευτικής προπαγάνδας ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και παραδέχτηκε πως υπάρχουν σοβαρές υποψίες για ύπαρξη στρατευμένων ισλαμιστών ανάμεσα στους μετανάστες.

Η στροφή αυτή του αμφιλεγόμενου δημάρχου έγινε πολύ ξαφνικά και αποτελεί μια ακόμα απόδειξη των κινδύνων που ελοχεύουν στις ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων και μεταναστών.

Η Ελλάδα έχει γεμίσει από Σύριους πρόσφυγες, στις μάζες των οποίων εισχώρησαν και παράτυποι μετανάστες από πλήθος χωρών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και τζιχαντιστές με στόχο την πραγματοποίηση επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και την στρατολόγηση των ευάλωτων ανθρώπων που συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των ροών.

Σε περίπτωση που αυτό επιβεβαιωθεί και οι εξτρεμιστές ξεκινήσουν να δρουν στην Ελλάδα θα βρεθούμε σε μια κόλαση τρομοκρατίας, την πόρτα στην οποία άνοιξαν οι εκπρόσωποι της πολιτικής ορθότητας και του ψευδο-προοδευτισμού.

Στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης για το προσφυγικό μετά τις εικόνες με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει στην Αριστοτέλους, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως είπε δεν πρέπει «να μάθουν ότι περνάνε καλά στη Θεσσαλονίκη», καθώς αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν ακόμα περισσότεροι.

Αναφερόμενος στους αλλοδαπούς τόνισε ότι είναι δύσκολο να αποδειχθεί από που έρχονται.

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο, δεν είναι μικρό. Γιατί υπάρχει η λογική πως αν μάθουν πως στη Θεσσαλονίκη περνάνε καλά, θα έχουμε όλο και περισσότερους. Η λογική της αστυνομίας είναι να αρχίζουν να σκορπίζονται σε διάφορα μέρη μέχρι τα Γρεβενά αναζητούνται λύσεις και να οδηγούνται εκεί, αυτοί που αιτούνται άσυλο, μέχρι να το πάρουν.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αναζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Εάν δεν το πάρουν προωθούνται από κει που έρχονται. Εγώ δεν έχω καταλάβει όταν είμαι ο κ. Χασάν και λέω ότι είμαι από τη Συρία πως αποδεικνύεται; Από τα αποτυπώματα; Ποιο διαβατήριο, δεν έχουν όλοι.

Υπάρχουν υποψίες ότι ανάμεσα σε αυτούς έχει πάρα πολλούς οι οποίοι είναι στρατευμένοι ισλαμιστές. Δεν είναι εύκολη ιστορία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι πήρε πρωτοβουλία για να γίνει μια σύσκεψη και να βρεθεί λύση στο θέμα με τους μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ δεν όφειλε. «Όλοι βρίζουν τον δήμαρχο, μάζεψέ τους» είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, από την παράταξη «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης εκτίμησε ότι η λύση που προωθείται για μια νέα δομή στην οδό Μοναστηρίου θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο ψυχών.

«Πολύ φοβάμαι ότι η νέα δομή θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο ψυχών χωρίς να πληρεί τις προδιαγραφές. Είναι αποσπασματική λύση», σημείωσε.

Πρόσφατα, ο Μπουτάρης δήλωνε τα άκρως αντίθετα για τους μετανάστες στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Εμείς στη Θεσσαλονίκη θέλουμε να μείνουν».

Εντονη κριτική στην Ε.Ε., για την απροθυμία της να υποδεχθεί και να ενσωματώσει τους πρόσφυγες που φτάνουν στις ακτές της από τις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής, εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας σε συνέδριο της πρωτοβουλίας «6 Degrees» που διοργανώθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα στο Τορόντο του Καναδά.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Ε.Ε. των 300 εκατομμυρίων [σ.σ. ο πραγματικός αριθμός είναι πάνω από 500 εκατομμύρια] δεν μπορεί να απορροφήσει 5 εκατομμύρια απελπισμένους ανθρώπους από αυτές τις περιοχές», είπε ο κ. Μπουτάρης, αναφερόμενος και στην «ντροπή» της κατάστασης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

«Εμείς στη Θεσσαλονίκη προσπαθούμε να τους πείσουμε να παραμείνουν στην Ελλάδα· τους θέλουμε, για πάρα πολλούς λόγους», πρόσθεσε. Ωστόσο, τόνισε, «δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο στη χώρα για τη βελτίωση της ζωής αυτών των ανθρώπων».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για την ιστορία της πόλης του στην υποδοχή μεγάλων μεταναστευτικών κυμάτων, από την εποχή της εισροής 50.000 Σεφαραδιτών Εβραίων από την Ισπανία στα τέλη του 15ου αιώνα έως σήμερα.

Ανέδειξε την πολυεθνική, πολυπολιτισμική της παράδοση, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι στις αρχές του 20ού αιώνα κυκλοφορούσαν στη Θεσσαλονίκη «12 εφημερίδες σε πέντε διαφορετικές γλώσσες». Και μίλησε για την «πολύ επικίνδυνη» ιδέα της «φυλετικής καθαρότητας» που έγινε δημοφιλής στην πόλη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο πάνελ που συμμετείχε ο κ. Μπουτάρης, ο Αυστραλός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των προσφύγων Ντάνιελ Γουέμπ ανέδειξε τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησής του να θέτει όλους τους αιτούντες άσυλο, που καταφθάνουν στη χώρα διά θαλάσσης, υπό κράτηση, σε κέντρα που βρίσκονται σε απομακρυσμένα νησιά του Ειρηνικού –ενίοτε για περιόδους που διαρκούν ώς και πέντε χρόνια.

«Παιδιά ακόμα και 10 ετών έχουν προσπαθήσει να αυτοκτονήσουν», ανέφερε ο Γουέμπ – μία κατάσταση θλιβερά γνώριμη σε όσους έχουν εικόνα της κατάστασης στη Μόρια.

Το γεγονός πως ο Γ. Μπουτάρης - γνωστός για τις "προοδευτικές" απόψεις του - διατηρεί αυτή τη στάση και παραδέχεται τον κίνδυνο, αποτελεί μια ύποπτη εξέλιξη και πάτημα για σενάρια τρομοκρατίας προερχόμενα από τα στοιχεία που έχουν οι αρμόδιες αρχές ή και οι αυτοδιοικητικές ηγεσίες σχετικά με την δράση των τζιχαντιστών στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...