Σκοπιανό

Ντιμιτρόφ: Η Βουλή θα αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τη βούληση του λαού στο δημοψήφισμα

Χαρακτηρίζοντας τις πρόωρες εκλογές ως έσχατη λύση, αν όλες οι άλλες αποτύχουν, ο Νικολά Ντιμιτρόφ κάλεσε τη Βουλή της ΠΓΔΜ να αποφασίσει αν θα εγκρίνει τις συνταγματικές αλλαγές ακολουθώντας τη βούληση του λαού.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ παραδέχθηκε ότι η προσέλευση στις κάλπες στο πρόσφατο δημοψήφισμα ήταν πολύ χαμηλή, αλλά, όπως υποστήριξε «υπήρξαν 609.000 πολίτες που είπαν “ΝΑΙ”. Αυτή είναι η πλειοψηφία και θέλουν να πάει μπροστά η “Μακεδονία”.ΟΙ συζητήσεις στη Βουλή επίκεινται. Είμαστε αντιμέτωποι με μια ιστορική απόφαση. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να παρακάμψουμε τη διαφωνία για το όνομα στο δρόμο προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Εναπόκειται στη Βουλή να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τη βούληση του λαού. Αυτό είναι το κλειδί και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε να προχωρήσουμε», τόνισε.

Επεσήμανε δε ότι η μόνη φορά που ψήφισαν περισσότεροι πολίτες της χώρας “ΝΑΙ” ήταν το 1994 κατά την εκλογή του Κίρο Γκλιγκόροφ στην προεδρία της ΠΓΔΜ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...