Κόσμος

Νιγηρία: Δύο στρατιώτες νεκροί και εννέα τραυματίες από εκρήξεις ναρκών

Δύο νιγηριανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι εννιά τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις ναρκών στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, περιοχή που βρίσκεται στην αρπάγη του ανταρτοπολέμου της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, δήλωσαν την Κυριακή (14/10) ένας αξιωματικός του στρατού και ένα στέλεχος παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες το Σάββατο, διευκρίνισε αξιωματικός των νιγηριανών ένοπλων δυνάμεων στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Χάσαμε δύο στρατιώτες σε αυτά τα επεισόδια. Άλλοι εννιά και τρία μέλη μιας παραστρατιωτικής ομάδας τραυματίστηκαν», είπε ο αξιωματικός, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Στο πρώτο συμβάν, στρατιώτες που έκαναν περιπολία πεζή έπεσαν σε νάρκη στα περίχωρα του χωριού Κούμσι, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν.

«Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν στην έκρηξη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέλος τοπικής παραστρατιωτικής ομάδας που βοηθά τον στρατό στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών.

Μερικές ώρες αργότερα περίπολος του στρατού έπεσε σε νάρκη που είχε τοποθετηθεί στον δρόμο που συνδέει τα χωριά Ντίκουα και Μάρτε, σε απόσταση 140 χιλιομέτρων. Εννιά στρατιώτες και τρεις παραστρατιωτικοί τραυματίστηκαν, είπε ο αξιωματικός του νιγηριανού στρατού.

Η Μπόκο Χαράμ έχει κλιμακώσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις της εναντίον στρατιωτικών στην πολιτεία Μπόρνο και στη γειτονική Γιόμπε.

Η εξέγερση των τζιχαντιστών, η οποία ξέσπασε στη Νιγηρία το 2009, και η καταστολή της από τον στρατό έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 27.000 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, με τουλάχιστον 1,8 εκατ. πολίτες να έχουν εκτοπιστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...