Κόσμος

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο για τον Κασόγκι: Καίνε έγγραφα στον κήπο του Προξενείου μετά τον θάνατο του


Κάθε ημέρα που περνάει έρχεται στην επιφάνεια ακόμη ένα βίντεο-ντοκουμέντο που έχει να κάνει με την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Το κανάλι A Haber μετέδωσε το υλικό, όπου φαίνονται τρεις άνδρες με κουστούμια να κόβουν έγγραφα και στη συνέχεια να τα καίνε σε ένα βαρέλι. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πρόκειται για έγγραφα που σχετίζονται με τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Χθες δημοσιεύτηκε βίντεο με εικόνες από τις τελευταίες στιγμές του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
https://www.youtube.com/embed/SwbnKiqRldM

Στο βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταγράφουν διακρίνεται φαίνεται ο Τζαμάλ Κασόγκι να βγαίνει από το κτίριο, όπου που διέμενε μαζί με μία γυναίκα, η οποία είναι πιθανότατα η Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του, Χατιτζέ Τσενγκίζ.
https://www.youtube.com/embed/WHEybbXa7eA

Νωρίτερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε από την πλευρά του οπτικό υλικό που προέρχεται από τις κάμερες παρακολούθησης και δείχνει, σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο, έναν από τους σαουδάραβες πράκτορες να βγαίνει από το κτίριο του προξενείου από πίσω πόρτα φορώντας τα ρούχα που φορούσε ο Τζαμάλ Κασόγκι εισερχόμενος, καθώς και ψεύτικο μούσι.
https://www.youtube.com/embed/B5v4-Iv5IRE
Επρόκειτο, σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο, για μία απόπειρα να φανεί ότι ο Κασόγκι βγήκε κανονικά από το κτίριο, όπως αρχικά ανέφερε το Ριάντ μετά την εξαφάνισή του.

Οι αποκαλύψεις αυτές του τουρκικού Τύπου γίνονται μία ημέρα πριν από τη προγραμματισμένη και πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Ερντογάν κατά την οποία έχει δεσμευθεί να πει «όλη την αλήθεια» για τον θάνατο του Κασόγκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...