Εσωτερική Ασφάλεια

Νέες αποκαλύψεις για τη φωτιά στο Μάτι από την έρευνα Ζαγοραίου

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι έχει εντοπίσει η έρευνα του εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, από την εισαγγελική έρευνα έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως οι καταγγελίες για μετακίνηση πυροσβεστικών οχημάτων από την Ανατολική Αττική -ακόμα και από τον Νέο Βουτζά- στο μέτωπο της Κινέττας.

Υδροφόρες που εκτελούσαν περιπολία στο Νταού Πεντέλης και εκτιμάται ότι θα είχαν σβήσει άμεσα τη φωτιά είχαν μετακινηθεί στη Δυτική Αττική, στο μέτωπο της Κινέττας. Επιπλέον, απελπιστική φέρεται να είναι η εικόνα που προκύπτει για την αντίδραση των επιχειρησιακά υπευθύνων της Πυροσβεστικής όσον αφορά την κινητοποίηση των εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καθημερινής, παρά το γεγονός ότι οι δύο αξιωματικοί που επέβαιναν στο ελικόπτερο συντονισμού προειδοποίησαν τον τότε επιχειρησιακό υπαρχηγό και νυν αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο πως η φωτιά είναι επικίνδυνη, μόνο ένα ελικόπτερο στάλθηκε στο Μάτι.

Ωστόσο, δόθηκε εντολή και σε ένα δεύτερο ελικόπτερο να κατευθυνθεί στην Ανατολική Αττική, εντολή η οποία όμως ανακλήθηκε και το πλήρωμα διατάχθηκε να πραγματοποιήσει ρίψεις νερού στα διυλιστήρια Κινέττας-Αγίων Θεοδώρων, πάρα το γεγονός ότι η φωτιά εκεί είχε χαρακτηριστεί ελεγχόμενη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...