Κόσμος

Νέα έφοδος των τουρκικών αρχών στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας όπου φέρεται να σφαγιάστηκε ο Κασόγκι

Σε εξέλιξη οι εξονυχιστικές έρευνες της τουρκικής αστυνομίας στο σπίτι του πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης Κασόγκι.

Με καθυστέρηση ημερών, Τούρκοι αστυνομικοί μπήκαν την Τετάρτη (17.10.2018) στο σπίτι του Σαουδάραβα πρόξενου, σχετικά με τις συνθήκες εξαφάνισης του αντιφρονούντα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Ρόιτερ που βρίσκονται επιτόπου.

Η έρευνα αυτή, που διεξάγεται από δεκάδες αστυνομικούς, πραγματοποιείται δύο ημέρες αφότου έγινε παρόμοια επιχείρηση στο προξενείο του Ριάντ στην Κωνσταντινούπολη, όπου καθώς το Βασίλειο είναι ύποπτο ότι έβαλε να δολοφονήσουν τον Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου.

Στον τόπο του μαρτυρίου του Κασόγκι

Στο μεταξύ, Τούρκοι αστυνομικοί ερεύνησαν την Τετάρτη (17.10.2018) γι’ άλλη μια φορά το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters, όπου φαίνεται ότι σφαγιάστηκε ο αντιφρονών δημοσιογράφος.

Η έρευνα αυτή φαίνεται ότι επικεντρώνεται κυρίως στην πίσω αυλή του κτιρίου.

Η πρώτη έρευνα, που ξεκίνησε την Δευτέρα (15.10.2018) κράτησε εννέα ώρες.

Δολοφονία Κασόγκι μπροστά στα μάτια του πρόξενου

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak υποστήριξε ότι η δολοφονία του Κασόγκι έγινε σχεδόν μπροστά στα μάτια του Σαουδάραβα πρόξενου, Μοχάμαντ Αλ-Οτάιμπι. Σε ηχητικό που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, ο πρόξενος ακούγεται, σε κάποιο σημείο, να λέει: «Αυτό να το κάνετε έξω. Θα μου δημιουργήσετε προβλήματα».

Τότε, ένα πρόσωπο, που δεν κατονομάζεται, τον απειλεί ξεκάθαρα: «Αν θέλεις να ζήσεις όταν επιστρέψεις στην Σαουδική Αραβία, σκάσε».

Οι νέες αυτές πληροφορίες έρχονται μετά τις δηλώσεις του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως κάποια από τα αποδεικτικά στοιχεία βάφτηκαν!

Ο Μοχάμαντ Αλ-Οτάιμπι έφυγε την Τρίτη (16.10.2018) από την Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ