Αρχείο

Μυστικά στρατεύματα Ισραήλ-ΗΠΑ στην Ουκρανία: Ενδελεχής εκπαίδευση στους πυραύλους S-300 - Προεόρτια πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία

Προεόρτια πολεμικών επιχειρήσεων στην Συρία ήταν η εντατική εκπαίδευση στην Ουκρανία, Ισραηλινών και Αμερικανών στους ρωσικούς πυραύλους S-300.

Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν μυστική στρατιωτική αντιπροσωπεία στην Ουκρανία για να εκπαιδευτούν στην χρήση του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-300, το οποίο πρόσφατα παρέδωσε η Μόσχα στη Συρία, αναφέρει ο ισραηλινός τύπος.

Μέχρι τώρα δεν υπήρξε κανένα σχόλιο επίσημα από το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, τα μέλη του στρατού της Ουκρανίας έδωσαν οδηγίες στους Αμερικανούς και Ισραηλινούς ομολόγους τους σχετικά με τις δυνατότητες του συστήματος, ενώ υλοποιήθηκαν και διάφορα πιθανά σενάρια με ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη που συμμετείχαν σε νατοϊκή άσκηση στην Ουκρανία.

Ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ισραηλινά αεροσκάφη F-15 εκπαιδεύθηκαν στην Ουκρανία σε αποστολή SEAD-DEAD ενάντια στους S-300, στο πλαίσιο μιας διεθνούς άσκησης που περιλάμβανε και ισραηλινούς πιλότους.

Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν συμμετείχαν μόνο ισραηλινοί πιλότοι και όχι και κομάντος, οι οποίοι θα μπορούσαν να τους απενεργοποιήσουν από το έδαφος σε μια αποστολή καταδρομικού τύπου με την χρήση πιθανόν μινι-drones.

Η ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel, τόνισε και πάλι ότι η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει «προπονηθεί» κατά των πυραύλων S-300 σε αεροπορικές ασκήσεις στην Ελλάδα από το 2007, αλλά προφανώς οι Σύροι έχουν παραλάβει μια πολύ εκσυγχρονισμένη έκδοση που προβληματίζει Αμερικανούς και Ισραηλινούς.

Η ενδεδειγμένη λύση όμως για την ισραηλινή και αμερικανική πολεμική αεροπορία είναι η ευρεία χρήση αεροσκαφών STEALTH F-35, τα οποία δύνανται να αντιμετωπίσουν τις συριακές συστοιχίες.

Όλα αυτά ενώ ο Νετανιάχου δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ, ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να υλοποιεί αεροπορικές επιδρομές στην Συρία με στόχο την εκδίωξη των Ιρανών, οι οποίοι παραδίδουν συνεχώς προηγμένα όπλα στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ.

«Παρά την παράδοση των συστημάτων αεράμυνας S-300 στο στρατό της Συρίας, το Ισραήλ δεσμεύτηκε για την αυτοάμυνα του να συνεχίσει τη «νόμιμη δραστηριότητά του στη Συρία εναντίον του Ιράν και των πληρεξουσίων του, που δηλώνουν την πρόθεσή τους να μας καταστρέψουν», είπε ο Νετανιάχου.

Σε χθεσινό άρθρο μας με τίτλο (Θανατηφόρες εξελίξεις σε Συρία: Έκτακτη ενίσχυση του Ισραήλ με 22 μαχητικά F-22 Raptor – Συναγερμός λόγω των συριακών S-300), είχαμε αναφέρει ότι σκηνικό πολέμου έχει στηθεί εδώ και μερικές ημέρες γύρω από την Συρία με αφορμή την παρουσία των συριακών συστημάτων S-300 FAVORIT, οι οποίοι έχουν επιδράσει καταλυτικά στην ψυχολογία Ισραηλινών και Αμερικανών που ετοιμάζονται με αεροσκάφη F-22 και F-16 VIPER να τους καταστρέψουν αγνοώντας τους Ρώσους.

Προχθες ισραηλινό drone πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από το νότιο τμήμα του Λιβάνου, πυροδοτώντας μια συσκευή παρακολούθησης μέσα στο λιβανέζικο χωριό Hallusieh, προκαλώντας μια δυνατή έκρηξη που ακούστηκε σε όλη την περιοχή.

Επίσης ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16 (για πολλοστή φορά) πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση πάνω από την περιοχή Chouf στο Λίβανο, προτού αλλάξουν πορεία και κινηθούν ανατολικά προς τα συριακά σύνορα.

Πρόκειται σαφέστατα για προπαρασκευαστικές ενέργειες των Ισραηλινών πριν την επιχείριση ισραηλινή «καταιγίδα» κατά των συριακών πυραύλων S-300, οι οποίοι όμως,  κινδυνεύουν να καταρρίψουν αεροσκάφος 5ης γενιάς προκαλώντας σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο τόσο για τις ΗΠΑ που τα κατασκευάζουν όσο και για το Ισραήλ που τα χρησιμοποιεί.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...