Εθνικά θέματα

«Μπηχτή» Ρήγα για Καμμένο: «Όχι» σε διαφορετική γνώμη στο εξωτερικό

Αιχμές για τον Πάνο Καμμένο άφησε ο Παναγιώτης Ρήγας, τονίζοντας ότι ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη, αλλά εντός της χώρας και όχι στο εξωτερικό.

«Η άποψη της κυβέρνησης στο εξωτερικό οφείλει να εμφανίζεται αρραγής», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας στον «Alpha». «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αυτό συμβαίνει στις δημοκρατικές κοινωνίες. Όποιος ή όποιοι άλλοι έχουν διαφορετική γνώμη το δικαιούνται, αλλά εντός της χώρας», πρόσθεσε.

«Οποιος θεωρεί ότι μπορεί να αμφισβητήσει την κυβερνητική σταθερότητα, ας το πράξει όταν έχει τη δυνατότητα μέσα στη Βουλή. Όποιος έχει την άποψη ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία ας έρθει στη Βουλή», πρόσθεσε, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ, δηλώνοντας ότι κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία, τη στιγμή «που η κα Σπυράκη είχε εν κρυπτώ συναντήσεις με τον κ. Ζάεφ, πριν ακόμα ξεκινήσουν οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας. Η ΝΔ δεν έχει εθνική στρατηγική, το μόνο που επιδιώκει είναι να διαλυθεί αυτή η κυβέρνηση».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το θέμα της ΑΟΖ, υπενθύμισε ότι «υπάρχει μια διαφορά με την Τουρκία που πρέπει να λυθεί και αυτό είναι η υφαλοκρηπίδα» καθιστώντας σαφές ότι «δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε τίποτα». Σε ερώτηση για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, δήλωσε: «Παρακολουθούμε τις κινήσεις του με τη δέουσα σοβαρότητα και υπερασπιζόμαστε τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα», ενώ κάλεσε την Τουρκία «να σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες και ό,τι απορρέει από το δίκαιο της θάλασσας. Κρατάμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς και θέλουμε να πείσουμε ότι πρέπει να υπάρχει ειρήνη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ