Κόσμος

Μισθοφόροι των Τούρκων επιτέθηκαν σε Αμερικανούς στρατιώτες στη βορειοδυτική Συρία

Αμερικανοί στρατιώτες αντάλλαξαν πυρά με ισλαμιστές μισθοφόρους της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία. Οι Αμερικανοί δέχτηκαν επίθεση από τους μισθοφόρους του Ερντογάν σε φυλάκιό τους κοντά στην πόλη Μανμπίτζ.

«Οι [Σύμμαχοι] δέχτηκαν πυρά από άγνωστα άτομα και ανταπέδωσαν πυρά και τελείωσε γρήγορα, αψιμαχία το περισσότερο», δήλωσε ο Αμερικανός συνταγματάρχης Σον Ράιαν μιλώντας στο δίκτυο Kurdistan24.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος άνοιξε πυρ αλλά συνέβη κατά τη διάρκεια κοινής περιπολίας Αμερικανών και πολιτοφυλάκων της Μανμπίτζ», πρόσθεσε.

Η φρουρά της Μανμπίτζ τελεί υπό τη διοίκηση των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και αποκαλείται Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ.

Ο Κούρδος δημοσιογράφος Χόσενγκ Χέσεν ανάρτησε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου σύμφωνα με τον ίδιο δείχνει ανταλλαγή πυρών μεταξύ Αμερικανών στη Μανμπίτζ και μισθοφόρους της Τουρκίας.

«Τα αμερικανικά στρατεύματα που στρατοπεδεύουν στη Μανμπίτζ συγκρούονται με υποστηριζόμενες από την Τουρκία ένοπλες φατρίες.

»Στις 15 αυτού του μήνα, οι ένοπλοι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία επιτέθηκαν στο χωριό Μπουγάζ της Μανμπίτζ», έγραψε στο Twitter.

Οι Κούρδοι κατηγορούν τους ατάκτους του τουρκικού στρατού για την επίθεση κατά των Αμερικανών, οι Αμερικανοί επισήμως μιλάνε προς το παρόν για «αγνώστους»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές