Οικονομία

Μικρή άνοδος στο Χρηματιστήριο -Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος

Με μικρή άνοδο έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο, καθώς δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα ενδοσυνεδριακά κέρδη τα οποία ξεπερνούσαν το 1%.

Επειτα από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, κατά τις οποίες ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικές απώλειες 3,08%, η αγορά κινήθηκε σε θετικό έδαφος τη Δευτέρα.

Ο καθαρός τζίρος, χωρίς τα πακέτα, κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας των επενδυτών. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 626,61 μονάδες, σημειώνοντας ήπια άνοδο 0,29%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 632,13 μονάδες (+1,17%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 59,065 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 35 εκατ. ευρώ αφορούσαν στη διακίνηση πακέτων, ενώ διακινήθηκαν 36.969.530 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,13%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες του Πετρελαίου (+3,46%) και των Τραπεζών (+1,79%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-2,50%) και των Κατασκευών (-1,73%).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...