ΗΠΑ

Μετανάστες από την Ονδούρα έσπασαν τα σύνορα στο Μεξικό - Θα προσπαθήσουν να μπουν στις ΗΠΑ (εικόνες)

Μια κρίση "διαφαίνεται" στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, προειδοποίησε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Μεξικανό ομόλογό του, Λουίς Βιδεγαράι, την ώρα που πολλές χιλιάδες μετανάστες από την Ονδούρα ετοιμάζονται να περάσουν στο μεξικανικό έδαφος και να προσπαθήσουν στη συνέχεια να φτάσουν μέχρι τις ΗΠΑ.

"Ο πρόεδρος Τραμπ παρουσίασε με σαφήνεια το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Μια κρίση προμηνύεται γρήγορα, με έναν αριθμό ρεκόρ μεταναστών" είπε ο Πομπέο στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Βιδεγαράι, πριν γίνει δεκτός από τον πρόεδρο του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Η κατάσταση αυτή "έχει τεράστιες επιπτώσεις στην επιδημία (κατανάλωσης) οπιοειδών στις ΗΠΑ", πρόσθεσε. Να σημειωθεί ότι ο Πομπέο βρισκόταν την Πέμπτη στον Παναμά για μια σύνοδο αφιερωμένη κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών και την παράνομη μετανάστευση.

"Το Μεξικό, όπως κάθε κράτος δικαίου, θα εφαρμόσει τον νόμο αλλά πάντοτε με ανθρωπιστικό τρόπο", απάντησε από την πλευρά του ο Βιδεγαράι. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι μετανάστες που θα επιχειρήσουν να μπουν παράνομα στη χώρα θα απελαθούν.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό και να αναπτύξει τον στρατό αν οι μεξικανικές αρχές δεν εμποδίσουν αυτό το καραβάνι των μεταναστών να φτάσει στα σύνορα.

Σήμερα το πρωί, μια πρώτη ομάδα αποτελούμενη από περίπου 30 μετανάστες, πέρασε τα σύνορα του Μεξικού με τη Γουατεμάλα. Όλοι τους συνελήφθησαν από τους Μεξικανούς συνοριοφύλακες και θα εξεταστούν τα αιτήματά τους για χορήγηση ασύλου ή βίζας.

Αργότερα το απόγευμα, σημειώθηκαν συγκρούσεις, ενώ εκατοντάδες άτομα γκρέμισαν τις μπάρες στα σύνορα και πέρασαν τρέχοντας στην επικράτεια του Μεξικού, συνεχίζοντας την πορεία τους προς τα σύνορα των ΗΠΑ.

hon_mig1
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...