Οικονομία

Μία ανάσα από τον έλεγχο της IBG ο Όμιλος Βαρδινογιάννη

Ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση του ελέγχου της IBG βρίσκεται ο Όμιλος Βαρδινογιάννη.

Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη έχει καταθέσει τη μοναδική προσφορά στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση της Επενδυτικής Τράπεζας, καθώς και των θυγατρικών της στην Ελλάδα (CPB ΑΕΔΑΚ και Laiki Factors).

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κύπρο, στη συνεδρίαση της κυπριακής Αρχής Εξυγίανσης, στην οποία έχουν περιέλθει τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, η εισήγηση του εκκαθαριστή ήταν θετική για την πρόταση που έχει καταθέσει το επενδυτικό σχήμα του Ομίλου Βαρδινογιάννη, στο οποίο συμμετοχή διαθέτει και η Motor Oil.

Η Αρχή Εξυγίανσης Κύπρου πλέον ανάβει το πράσινο φως για να προχωρήσει η διαδικασία και να περάσει στο στάδιο της ολοκλήρωσης των προβλεπόμενων ελέγχων από τις εποπτικές και άλλες αρχές. Εφόσον αυτές ολοκληρωθούν, η IBG θα περάσει στον έλεγχο του Ομίλου Βαρδινογιάννη, ο οποίος το περασμένο Καλοκαίρι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Marfin Bank Romania, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Αρχή Εξυγίανσης της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...