Σκοπιανό

Μήνυμα στον Ιβάνοφ: Αν δεν λυθεί το Σκοπιανό, δεν μπαίνετε στην Ε.Ε.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ κατηγόρησε πρόσφατα την Ευρωπαϊκή Ένωση για «δυο μέτρα και δυο σταθμά». Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ έχει από την πρώτη στιγμή ταχθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν ψήφισε στο δημοψήφισμα και συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση.

Εκπρόσωπος της Ε.Ε., μιλώντας στο EURACTIV.com, διεμήνυσε στον Σκοπιανό πρόεδρο ότι η ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πρώτα δεν επιλυθεί η διαμάχη για το όνομα με την Ελλάδα.

«Η εμπειρία που έχει αποκομίσει η ΕΕ από προηγούμενες διευρύνσεις της έχει διδάξει ένα μάθημα: το μπλοκ δεν θα πρέπει να εισάγει υφιστάμενες διαμάχες όταν δέχεται να εντάξει ένα νέο μέλος» ήταν η ξεκάθαρη δήλωση του Ευρωπαίου αξιωματούχου μετά τα πυρά του Ιβάνοφ.

«Το έχουμε δηλώσει επανειλημμένα, και πιο πρόσφατα στη στρατηγική μας για τα Δυτικά Βαλκάνια, ότι η πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για την περιφερειακή συνεργασία και για τη σταθερότητα και γι’ αυτό η ΕΕ δεν μπορεί και δεν πρόκειται να εισάγει διμερείς διαμάχες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΕΕ.

Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι χρειάζονται βαθιές μεταρρυθμίσεις στο κράτος δικαίου πριν από την ένταξη προκειμένου να φτάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Euractiv.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...