Μέση Ανατολή

Μάχη μέχρις εσχάτων Τούρκων-Κούρδων: Απειλές Ακάρ κατά ΗΠΑ για Manbij - Τεράστια αμερικανική προμήθεια στους Κούρδους

Στα "μαχαίρια" Τούρκοι και Αμερικανοί για την τύχη της Ιεράπολης αυτήν την φορά, με απειλές από τον Ακάρ για χερσαία επίθεση κατά Κούρδων και εμμέσως κατά Αμερικανών συμβούλων, που τους προμηθεύουν με όπλα και άλλο υλικό. 

Ας ονειρεύονται κάποιοι και καλά "αρθρογράφοι", συμμαχία Τουρκίας-ΗΠΑ ενώ την ίδια στιγμή - η εικόνα μιλά από μόνη της - οι Αμερικανοί παραδίδουν όπλα στους Κούρδους. 

Η Τουρκία σε μια πρωτοφανή κίνηση απέστειλε τελεσίγραφο στις αμερικανικές αρχές σχετικά με την τεράστια κουρδική στρατιωτική δραστηριότητα γύρω από την πόλη της Manbij, η οποία έχει ερεθίσει αφάνταστα τους Τούρκους.

Η Άγκυρα έστειλε για αυτό τον λόγο μια σοβαρή προειδοποίηση-τελεσίγραφο στις αμερικανικές αρχές, σχετικά με την στρατιωτική δραστηριότητα των Κουρδών γύρω από την Ιεράπολη στα βορειοανατολικά της συριακής επαρχίας του Χαλεπίου, αναφέρουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu: «Η τρομοκρατική ομάδα πρέπει να γνωρίζει ότι όταν έρθει η ώρα και ο τόπος, θα θαφτεί στις τάφρους που έσκαψε».

Σύμφωνα με τους Τούρκους γύρω από την πόλη έχουν σκαφτεί περίπου τριάντα χιλιόμετρα χαρακώματα και σήραγγες ανάμεσα στις τάφρους, ενώ έχει τοποθετηθεί μπετόν μπροστά από τα χαρακώματα.

Κατά την κατασκευή αυτών των οχυρώσεων χρησιμοποιήθηκαν βαρέα μηχανήματα, τα οποία οι Αμερικανοί είχαν μεταφέρει στην περιοχή της Manbij από το Ιράκ.

Σύμφωνα με προηγούμενες τουρκο-αμερικανικές συμφωνίες για αυτή την πόλη ξεκινώντας από τις 4 Ιουνίου, υποτίθεται ότι είχε συμφωνηθεί ότι οι κουρδικές ένοπλες ομάδες του YPG θα εγκατέλειπαν την Ιεράπολη εντός 90 ημερών.

Ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε πράξη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αντίθετα, είχαμε αυξημένη δραστηριότητά με την κατασκευή αντι-αρματικών τάφρων και άλλων οχυρώσεων γύρω από την πόλη λίγο πριν, όπως φαίνεται, από μια διαφαινόμενη μάχη επί εσχάτων μεταξύ Τούρκων και Κούρδων, οι οποίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η Τουρκία θεωρεί τα κουρδικά στρατεύματα ως το συριακό σκέλος του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και τα κατονομάζει ως τρομοκρατικές οργανώσεις, ετοιμάζοντας χερσαία επίθεση εναντίον τους, που θα την φέρει απέναντι από τις ΗΠΑ στην περιοχή με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Αυτές οι κουρδικές δυνάμεις υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες σθεναρά και μιλάμε για περίπου πενήντα χιλιάδες άτομα. Οι Κούρδοι ελέγχουν το 70% των πετρελαϊκών πεδίων της Συρίας και αυτό τα λέει όλα.

Σύμφωνα με το πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο («Πόρτα» ΗΠΑ στην Τουρκία: «Ξεχάστε το, τα τουρκικά στρατεύματα δεν θα εισέλθουν στην Ιεράπολη» – H Oυάσινγκτον συνεχίζει να εξοπλίζει τους Κούρδους), αναφέραμε ότι απαγορευτικό έβαλαν οι ΗΠΑ στον Ερντογάν και στον τουρκικό στρατό σχετικά με την επικείμενη εισβολή του στην Ιεράπολη, δείχνοντας τις άγριες προθέσεις τους στα νέο-οθωμανικά σχέδια υφαρπαγής της Βόρειας Συρίας, διότι πολύ απλά οι ίδιοι ετοιμάζουν το ανεξάρτητο Κουρδιστάν.

Τα συμφέροντα των δύο χωρών είναι εντελώς αντίθετα και αφορούν:

Α. για τις μεν ΗΠΑ, την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν με ένωση των Κούρδων του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας.

Β. της Τουρκίας, σχέδιο υφαρπαγής και ελέγχου της Β.Συρίας στα πλαίσια νέο-οθωμανικού σχεδίου αναβίωσης της πάλαι ποτέ τουρκικής αυτοκρατορίας των σουλτάνων.

Σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο όλα ξεκινούν από το σχέδιο «Μεγάλη Μέση Ανατολή», που αναπτύχθηκε το 2001 από τον Αμερικανό Συνταγματάρχη Ralph Peters και προβλέπει την δημιουργία του αποκαλούμενου «Μεγάλου Ισραήλ».

Το σχέδιο του Πενταγώνου αναφέρει ότι το Ιράκ και η Συρία θα πρέπει να χωριστούν σε τρία μέρη, σιιτικό, σουνιτικό και κουρδικό.

Επίσης προβλέπεται η δημιουργία του «Μεγάλου Κουρδιστάν», το οποίο θα αποτελεί «μέρος του Ισραήλ» έως τον Ευφράτη.

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται φυσικά σε καμία περίπτωση να κάνουν πίσω και αγνοούν καταφανέστατα τους Τούρκους που επιζητούν να επεκταθούν όσο πιο βαθιά γίνεται στην συριακή ενδοχώρα θέλοντας να ελέγξουν τους Κούρδους.

Σε απάντηση στις τουρκικές απειλές, οι δυνάμεις των ΗΠΑ σήμερα μετέφεραν στρατιωτικό κομβόι με πάνω από 300 φορτηγά με τεθωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά και τεχνολογικά υλικά με προορισμό τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία

https://cdnm.almasdarnews.com/wp-content/uploads/2018/10/amn_e6HMvHmZq3Vew947PU3smdFsCND54cdH.mp4

Ο Πούτιν φέρεται να "διάβασε" πολύ καλά τα μελλοντικά σχέδια του Ερντογάν στην Συρία και για αυτό δήλωσε πρόσφατα ότι αν ο Άσαντ ζητήσει την εκκένωση της χώρας από τις ξένες δυνάμεις, τότε θα αποχωρήσει και ο ίδιος.

Σε αυτήν περίπτωση οι Τούρκοι θα βρισκόντουσαν αντιμέτωποι με  Σύρους, Αμερικανούς και ίσως και Ιρανούς που έχουν τεράστια συμφέροντα στην χώρα.

Η Συρία αργά ή γρήγορα θα γίνει ο "τάφος" των οθωμανικών βλέψεων στην Μέση Ανατολή και αυτό διαφαίνεται πλέον δια γυμνού οφθαλμού.     

https://youtu.be/4BEG2jjR27c?t=83

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ