Κοινωνία

Λύνεται το μυστήριο της έκρηξης σε ρακοκάζανο στο Ηράκλειο – Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την ισοπέδωση του οινοποιείου (βίντεο)


H έκρηξη στο ρακοκάζανο ισοπέδωσε το οινοποιείο και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και καταστήματα της περιοχής. Από τι προκλήθηκε η έκρηξη...

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται η έρευνα για τα αίτια της τρομακτικής έκρηξης και της φωτιάς που κατέστρεψαν ολοσχερώς το ρακοκάζανο στο Πετροκέφαλο, την οποία πλέον χειρίζεται εξ ολοκλήρου η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Μετά την πολύωρη αυτοψία οι εξελίξεις στο πεδίο των ερευνών φαίνεται να δείχνουν ότι δεν ανιχνευτήκαν από τους πυροτεχνουργούς ίχνη εκρηκτικής ύλης στα απομεινάρια του κτιρίου.

Στο ενδεχόμενο η έκρηξη που ισοπέδωσε το ρακοκάζανο στο Πετροκεφάλι να οφείλεται σε ένα εκρηκτικό μείγμα αερίων, που κατέκλυσαν το κτήριο, φαίνεται να στρέφεται η έρευνα Αστυνομίας και Πυροσβεστικής μετά την πολύωρη αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στα συντρίμμια που απέμειναν.

«Δεν είναι ένα απλό περιστατικό, δεν είναι ένα καθημερινό περιστατικό, όχι ότι είναι σπάνιο. Όμως εμείς προσπαθούμε να ξετυλίξουμε το «κουβάρι» συλλέγοντας κάθε στοιχείο και πληροφορίες από τον τόπο του περιστατικού που μπορεί να μας βοηθήσει στην εξιχνίαση της αιτίας της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, παίρνουμε και καταθέσεις από μάρτυρες που είδαν ή άκουσαν οτιδήποτε. Επίσης έχουμε συλλέξει και το περιεχόμενο από κλειστό κύκλωμα καταγραφής. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμα το περιεχόμενό του και θα αποσταλεί για επεξεργασία στην Αθήνα», δηλώνει ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, Μανόλης Δαμουλάκης.

https://www.youtube.com/embed/HOECD4v6bKA?feature=oembed

Η σύγκριση του πριν και του μετά την έκρηξη στο ρακοκάζανο προκαλεί θλίψη στους ιδιοκτήτες. Ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά και όταν έφτασαν στην επιχείρησή τους, προσπαθούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους. Οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής έγιναν στάχτες και αποκαϊδια…

Πριν την έκρηξη


Το πρωί λίγες ώρες μετά την έκρηξη

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...