Αθλητισμός

Λουτσέσκου: Παίξαμε έξυπνα και νικήσαμε -Μαρτίνς: Ημασταν πολύ ανώτεροι, αλλά...

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός απέναντι στην ομάδα του, τονίζοντας ότι ο «Δικέφαλος» εμφανίστηκε πιο έξυπνος στο ντέρμπι και γι' αυτό νίκησε.

«Ήταν πολύ δυνατό παιχνίδι, ήταν πολύ καλός ο Ολυμπιακός. Αφού καταφέραμε να κερδίσουμε, κάναμε πιο εύκολα τα πράγματα για το πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε περάσει μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών», σχολίασε.

Ακόμη, στη συνέντευξη Τύπου ο Ρουμάνος προπονητής μίλησε για:

Το πρόβλημα στις στημένες φάσεις: «Δεν με προβληματίζει. Αυτή είναι η δύναμή τους, είχαμε καλό πνεύμα και δεν τους αφήσαμε να τελειώσουν τις φάσεις. Δείξαμε δυνατή νοοτροπία, ξέραμε ότι θα είναι δύσκολα σε αυτό το κομμάτι».

Το -2 στη βαθμολογία που καλύφθηκε: «Είναι πολύ σημαντικό, επειδή ξέραμε ότι κάθε λάθος μπορεί να μας κόστιζε στην προσπάθεια για το πρωτάθλημα. Συζητήσαμε και είπαμε ότι είχαμε μόνο ένα αποτέλεσμα για σήμερα, τη νίκη. Αυτό που κερδίσαμε είναι μόνο τρεις πόντους. Ψυχολογικά, κερδίσαμε πολλά. Σε αυτά τα παιχνίδια δείχνεις πόσο πιστεύεις στον εαυτό σου και πόσο θέλεις το παιχνίδι».

Το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να πάρει το πρωτάθλημα: «Να παίρνουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Είναι πολύ μακρινό το γεγονός, είναι νωρίς να μιλάμε για πρωτάθλημα. Σαν συναισθήματα είναι όλα έντονα».

Το αν νίκησε η καλύτερη ή η πιο τυχερή ομάδα: «Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλό παιχνίδι, το είπα. Στο τέλος κέρδισε η πιο έξυπνη ομάδα. Πίεσε ο Ολυμπιακός, δεν μας άφησε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Μετά το 20λεπτο ισορροπήσαμε και προσπαθήσαμε να φέρουμε το παιχνίδι στο μισό του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε με μπαλιές να έρθει στο δικό μας. Στην αρχή του δεύτερου μέρους σκοράραμε. Πείτε το με την τύχη, με το πνεύμα μας, κερδίσαμε».

Την απόδοση του Πασχαλάκη: «Και οι αμυντικοί μας χαφ έκαναν πολύ καλή δουλειά, αλλά και ο Μπίσεσβαρ. Δεν μου αρέσει να μιλάω για παίκτες ατομικά. Κι αυτοί που υστέρησαν, πάλεψαν πολύ για τη νίκη. Τον αγαπώ τον Πασχαλάκη και το ξέρει».

Μαρτίνς: Ο κόσμος είδε ότι η ομάδα δουλεύει καλά

Ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του, παρά την πρώτη φετινή ήττα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις, εμφανίστηκε ο τεχνικός της πειραϊκής ομάδας, Πέδρο Μαρτίνς. «Σήμερα είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Δείξαμε εν τέλει ανικανότητα στο να τις κάνουμε γκολ. Παίζει ρόλο και ο τερματοφύλακας και ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε το έργο μας πιο δύσκολο», σχολίασε.

«Είμαι ήρεμος, ωστόσο, επειδή η απόδοσή μας ήταν καλή. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα επαναληφθούν πολλές φορές τέτοιες βραδιές. Κάναμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Πιστεύουμε πως δείχνουμε ποιότητα. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διορθωθούν. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε τέτοιες βραδιές και τέτοιες ήττες», πρόσθεσε.

Όσο για το αν ήταν το ίδιο ικανοποιημένος από το παιχνίδι; «Ικανοποιημένος δεν μπορώ να είμαι. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις, παίζει ρόλο και η ατυχία. Είχαμε ευκαιρίες και πρέπει να τις εκμεταλλευόμαστε. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που παίξαμε και παλέψαμε για τη νίκη. Έχουμε ευθύνη για το αποτέλεσμα, δεν είμαι άνθρωπος που πιστεύω μόνο στην τύχη, αλλά δύσκολα συναντάς παιχνίδι με τέτοιους αντιπάλους, όπου η μια να υπερέχει τόσο πολύ. Είσαι ήσυχος όταν παίζει έτσι η ομάδα σου και παρουσιάζει ποιοτικό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες θα διεκδικούν το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Η αντίδραση και το χειροκρότημα λέει πολλά. Δεν είναι εύκολο να συμβούν πολλές φορές αυτά που συνέβησαν σήμερα, μέσα σε μια βραδιά».

Ερωτηθείς για το χειροκρότημα του κόσμου, παρά την ήττα, απάντησε: «Είναι μια εξαίρεση αυτή η βραδιά, δουλεύουμε καλά. Ήμασταν πολύ ανώτεροι σήμερα. Δείχνουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και δεν θα αλλάξουμε τίποτα απολύτως. Όλος ο κόσμος είδε ότι η ομάδα δουλεύει καλά και μας χειροκρότησε».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...