Βόρεια Ήπειρος

Κ. Κατσίφας: Να κουκουλώσουν τα αμάζευτα προσπαθούν οι αλβανικές αρχές

Με κάθε προσπάθεια η αλβανική κυβέρνηση προσπαθεί να συγκάλυψη την άγρια δολοφονία του Κ. Κατσίφα. Μόλις πέντε λεπτά επιτραπεί στον Έλληνα Ιατροδικαστή να εξετάσει το θύμα, ένα αίτημα της οικογένειας που αρχικά είχε απορριφθεί από τις αρχές.

Ο Έλληνας ιατροδικαστής βρίσκεται στην Αλβανία μαζί με Έλληνες δικηγόρους, αλλά δεν φαίνεται να διευκολύνεται από τις αλβανικές αρχές, οι οποίες όχι μόνο απέτρεψαν την ενδελεχή εξέταση, αλλά και έχουν αποκρύψει κρίσιμα στοιχεία, παρεμβαίνοντας στην σορό. Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν από την ελληνική μειονότητα, η οποία εκτός από τον αναμενόμενο θρήνο διακατέχεται και από οργή.

Γιατρός και φίλος του αποθανόντος κατήγγειλε ότι οι Αλβανοί κομάντος πρέπει να έσυραν το θύμα 70 με 80 μέτρα και στη συνέχεια του έδωσαν τη χαριστική βολή: «Βρήκαμε μια μεγάλη λίμνη αίματος με αίμα ζωηρά κόκκινο που σημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος ζούσε όταν τον έσυραν σε αυτήν την απόσταση» δήλωσε. Ο ίδιος άνθρωπος υποστήριξε ότι το θύμα είχε στοχοποιηθεί πριν από το συμβάν, με τους αστυνομικούς να τον απειλούν ώρες πριν τη συμπλοκή.

Η μαρτυρία αυτή αλλάζει άρδην την εικόνα που επιχείρησαν να δώσουν οι αλβανικές αρχές, οι οποίες επιμένουν ότι ο νεαρός άνδρας κρύφτηκε, αρνήθηκε να παραδοθεί, και τους επιτέθηκε με βροχή πυροβολισμών, οι οποίοι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Παρά τις εξελίξεις και τα νέα στοιχεία, η υπόθεση κινείται με σχετικά αργούς ρυθμούς.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος βρίσκεται από τη Δευτέρα στους Βουλιαράτες, περιέγραψε ένα «θολό» τοπίο ως προς την πορεία της υπόθεσης, αφού, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

«Θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πραγματογνωμοσύνη από τις αλβανικές αρχές. Ωστόσο, δεν έχουμε ούτε ένα έγγραφο στα χέρια μας από τις αλβανικές αρχές, ούτε αυτό της νεκροψίας». Συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε ούτε ποιος, ούτε πότε την έκανε την νεκροψία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...