Κοινωνία

Αποκάλυψη βόμβα! Και άλλη αποφυλάκιση «τύπου Φλώρου» - Κύκλωμα στις φυλακές χορηγούσε ιατρικές βεβαιώσεις σε κρατούμενους

Νέα δυναμική αποκτά η έρευνα για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η εισαγγελία Διαφθοράς εντόπισε κύκλωμα που δρούσε μέσα στις φυλακές χορηγώντας αμφιλεγόμενες ιατρικές βεβαιώσεις σε «τρόφιμους» των φυλακών, με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή τους.

Έτσι, μετά την εξέλιξη αυτή στο «κάδρο» της έρευνας που είχε ξεκινήσει η εισαγγελία με αφορμή την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, μπαίνουν και τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κρατουμένου, που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Διαφθοράς και ερευνάται πλέον εξονυχιστικά. Ο εν λόγω κρατούμενος φέρεται πως κατάφερε να αποφυλακιστεί με όρους αν και είχε καταδικασθεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλα αδικήματα. Ο ίδιος φέρεται να προσκόμισε ιατρικά πιστοποιητικά που ελέγχονται ως προς τη νομιμότητα και την αυθεντικότητα τους.

Πλέον, για το συγκεκριμένο κατάδικο – για το οποίο μάλιστα υπάρχουν στοιχεία πως εμπλέκεται στο ευρύτερο κύκλωμα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών – δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος που τον αποφυλάκισε, όπως είχε συμβεί στην περίπτωση Φλώρου, καθώς παρήλθε η σχετική προθεσμία που θέτει ο νόμος.

Υπενθυμίζεται πως με τον τρόπο αυτό – δηλαδή με την άσκηση έφεσης - κατά του βουλεύματος που του άνοιξε το δρόμο για την αποφυλάκισή του επέστρεψε στις φυλακές Χαλκίδας ο Αρ. Φλώρος. Είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις σχετικά με τη νομιμότητα των ιατρικών πιστοποιητικών που είχε καταθέσει ώστε να εξασφαλίσει αναπηρία 70% και να αποφυλακιστεί, αν και καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη για το οικονομικό σκάνδαλο υπεξαίρεσης Energa – Hellas Power.

Μάλιστα, για την υπόθεση του Αρ. Φλώρου, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελία Διαφθοράς έχει βρεθεί και άλλο πλαστό πιστοποιητικό που μειώνει περαιτέρω το ποσοστό αναπηρίας (70%) που ο συγκεκριμένος κατάδικος είχε επικαλεστεί για να στηρίξει την αίτησή του για υφ' όρων απόλυση.

Μπροστά στα νέα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια για τα μέσα που κατάδικοι και κρατούμενοι μετέρχονται ώστε να αποφυλακιστούν, πληροφορίες αναφέρουν πως η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε τροπολογιά - αλλαγή του άρθρου 110α του Ποινικού Κώδικα. Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει την υπό όρους αποφυλάκιση κρατουμένων για λόγους υγείας.

Σκοπός είναι σύμφωνα με πληροφορίες με τις αλλαγές στο συγκεκριμένο άρθρο να λυθούν τα χέρια των εισαγγελικών αρχών και να μπορούν να προχωρούν σε ανάκληση του βουλεύματος αποφυλάκισης, όταν έχουν ενδείξεις ότι κάποιος κρατούμενος αποφυλακίστηκε καταθέτοντας πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ