Κόσμος

Κόντε: Είμαστε μέσα στην Ευρώπη, αλλά ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει

Την απόφαση της κυβέρνησής του να μην προχωρήσει σε αλλαγές στον προϋπολογισμό του 2019 επανέλαβε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «είναι μέσα στην Ευρώπη και θέλει τον διάλογο».

«Θέλουμε εποικοδομητικό διάλογο και δεν αμφισβητούμε τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να εξηγήσουμε αναλυτικά τον προϋπολογισμό, όπως κάναμε και με την επιστολή που έστειλε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία» πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε να μην υπάρξουν προκαταλήψεις από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ότι ένα μέλος της, τις περασμένες εβδομάδες, πριν διαβάσει το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού, δήλωσε ότι πρόκειται να απορριφθεί.

«Διαβάστε τα χείλια μου: για την Ιταλία δεν υπάρχει καμία δυνατότητα Italexit, με έξοδο από την Ευρωζώνη» ξεκαθάρισε.

Στην επιστολή της προς τις Βρυξέλλες, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει αμετάβλητες τις προβλέψεις της για τον προϋπολογισμό, δεσμεύτηκε όμως να τηρήσει κατά γράμμα τους στόχους οι οποίοι έχουν οριστεί, χωρίς να βαθύνει περαιτέρω το έλλειμμα ή το χρέος. «Ο αριθμός 2,4%  (το δημόσιο έλλειμμα για το 2019) είναι για εμάς μια οροφή την οποία δεσμευόμαστε να τηρήσουμε. Είναι πιθανόν να μην τη φτάσουμε, αλλά είναι βέβαιο πως δεν θα την ξεπεράσουμε» τόνισε ο Κόντε.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, τόνισε ότι «η υποδοχή μεταναστών πρέπει να είναι προγραμματισμένη και όχι απεριόριστη», ενώ, αναφερόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι «από την προσωπική του επαφή και εμπειρία δεν τον θεωρεί ούτε ρατσιστή ούτε ξενοφοβικό».

Ο Τζουζέπε Κόντε επανέλαβε, τέλος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι εύχεται να ενισχυθεί ο διάλογος με τη Ρωσία και ότι πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...