Κυβέρνηση

Κυβέρνηση τσίρκο! - Καμμένος: «Δεν μίλησα με Τσίπρα» - «Δικό μου το Plan B, οι βάσεις ήδη λειτουργούν»!


Παρεμβαση στς εσωτερικές εξελίξεις έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά τα σενάρια ότι η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγείται σε οριστικό ναυάγιο, με αφορμή το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά τις κατηγορίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεικτική η γραπτή δήλωση του Νίκου Ξυδάκη, ότι με τις εναλλακτικές και εκτός γραμμής προτάσεις του για τη «Βόρεια Μακεδονία» ο Πάνος Καμμένος προκαλεί ρήγμα στην αξιοπιστία της Ελλάδας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας -μέσω τουίτερ- απάντησε στους επικριτές του.

Διαψεύδει όμως και τον αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι εκείνος γνωρίζει καλύτερα πού λειτουργούν βάσεις των ΗΠΑ:

Έγραψε χαρακτηριστικά:

«Συνεχίζονται τα απόλυτα ψεύδη δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω: 1 Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα 2 Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα 3 Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν».

Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν»

Ένα υπεραστικό (από τις ΗΠΑ) τηλεφώνημα του Πάνου Καμμένου στον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι άλλαξε τα δεδομένα στην υπόθεση του υπουργού Άμυνας, όπως τουλάχιστον υποστηρίξει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζήτησε εξηγήσεις για όσα είπε αλλά και για ποιος λόγους διαφοροποιήθηκε από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, εκθέτοντας την κυβέρνηση σε μεγάλο βαθμό, την ώρα μάλιστα που προετοιμάζεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος απολογήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα. Του είπε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πως δεν ήταν στις προθέσεις του να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και πως όλες οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο συζητήσεων και ότι δεν παρουσιάστηκε κάτι στους συνομιλητές του με επίσημη μορφή.
Με αυτό τον τρόπο έκλεισε η ιστορία, αλλά και η ανησυχία της συγκεκριμένης εφημερίδας για τον Πάνο Καμμένο «που βλάπτει σοβαρά τη χώρα»...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ