Κοινωνία

Κλείνει από Δευτέρα το τραμ, από Σύνταγμα μέχρι Κασομούλη, λόγω σοβαρής διάβρωσης του εδάφους

Τη διακοπή της κυκλοφορίας του ΤΡΑΜ από τον σταθμό Κασομούλη έως το Σύνταγμα ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, λόγω εργασιών που πρέπει να γίνουν επειγόντως για την αντιμετώπιση σοβαρής διάβρωσης στην υπόγεια κοίτη του Ιλισσού.

Η διακοπή λειτουργίας της γραμμής του ΤΡΑΜ αναμένεται να ανακοινωθεί από τη ΣΤΑΣΥ έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ είναι άγνωστο πόσο καιρό θα παραμείνει κλειστό το τμήμα του ΤΡΑΜ.

Το σοβαρό πρόβλημα στην υπόγεια κοίτη του Ιλισσού διαπιστώθηκε τον περασμένο Μάιο όταν υποχώρησε το οδόστρωμα δημοτικού χώρου στάθμευσης στην Καλλιθέα.

Τότε, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου επικοινώνησε με το υπουργείο υποδομών ζητώντας να γίνει καταγραφή της κατάστασης σε ό,τι αφορά την υπόγεια κοίτη του Ιλισσού.

Από τις έως τώρα αυτοψίες έχουν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα στην κοίτη του ποταμού, από τη σχολή της αστυνομίας επί της Λεωφόρου Μεσογείων έως τις εκβολές του ποταμού στο Φάληρο.
Τις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφούν οι απαραίτητες προγραμματικές συμβάσεις προκειμένου να γίνουν οι μελέτες και να ξεκινήσουν τα έργα.

Σύμφωνα με τον υπουργό υποδομών οι διαδικασίες αυτές θα γίνουν με κατεπείγουσες διαδικασίες, καθώς η υπογειοποιημένη κοίτη του Ιλισσού εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα.

Για την εκπόνηση των μελετών θα υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τα έργα και οι μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο υποδομών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...