Κοινωνία

Κι όμως υπάρχει συνταγή για οικιακό απορρυπαντικό πλυντηρίου χωρίς επικίνδυνα χημικά!

Πόσες φορές έχει τύχει να διαβάσετε τα συστατικά ενός απορρυπαντικού και έχετε τρομάξει; Μπορεί να συστατικά να σας δείχνουν κινέζικα αλλά τα σήματα τοξικότητας που υπάρχουν στις συσκευασίες είναι αρκετά διευκρινιστικά. Εκτός αυτού, πόσο συχνά ανησυχείτε για την ταχύτητα με την οποία τελειώνουν τα απορρυπαντικά.

Πόσες φορές έχετε βρεθεί στη θέση να μην αποφασίζετε να βάλετε πλυντήριο αν δεν έχουν στοιβαχτεί αρκετά κιλά ρούχα στον κάδο, για να κάνετε οικονομία στο σαπούνι; Αρκετοί από εμάς το έχουν κάνει και ναι… το κόστος των απορρυπαντικών είναι μεγάλο. Πολλοί λόγοι να ανησυχήσει κάποιος αλλά και… αρκετές οι λύσεις.

Μια καλή λύση είναι να παρασκευάσετε το απορρυπαντικό στο σπίτι σας με πολύ φθηνά υλικά και με τη γνώση του τι ακριβώς θα πέσεις στα ρούχα σας, και φυσικά στο δέρμα σας. Τι λέτε; Μαγειρεύουμε ένα καλό, οικονομικό και πολύ πιο υγιεινό απορρυπαντικό;

Υλικά

Για περίπου πέντε λίτρα απορρυπαντικό θα χρειαστείτε μισό φλιτζάνι βόρακα (υπάρχει όπου πουλάνε υλικά καλλυντικών ή φάρμακα), ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα (πουλιέται παντού), ένα κουτάλι σούπας τρίμματα πράσινου σαπουνιού (μπορείτε να το κατασκευάσετε και εσείς). Προαιρετικά μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε ξύδι ή και αιθέρια έλαια (εγώ προσθέτω λεβάντα) αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Μαγειρεύοντας

Σε ένα μεγάλο μπολ, ή κάποια παλιά κατσαρόλα ανακατεύουμε τα υλικά με λίγο βραστό νερό. Ανακατεύουμε αρκετή ώρα μέχρι να λιώσουν όλα και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στο μείγμα μπαίνουν τελευταία τα αρώματα και με προσοχή στην ποσότητα. Συνήθως ένα κουταλάκι του γλυκού άρωμα ή ένα φλιτζάνι ξύδι αρκεί. Στο τέλος ξαναβάζουμε την κατσαρόλα για λίγο στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Τέλος ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε για μερικές ώρες να πήξει.
Όσο περισσότερο βόρακα έχετε ρίξει τόσο πιo πηχτό και πιο δυνατό θα είναι το απορρυπαντικό.

Από την επόμενη μέρα, πλένουμε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...