Κυβέρνηση

Κεραυνοί Βούτση κατά Καμμένου: Δεν κατάλαβα τι προτείνει, πήγε πολύ πέρα από τις θέσεις των ΑΝΕΛ

Με ηχηρό τρόπο «άδειασε» τον Πάνο Καμμένο και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που προκαλούν αίσθηση.

Δεν ήταν άλλωστε ο μόνος, καθώς το μέγαρο Μαξίμου πνέει μένεα κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στο kontra channel εξέφρασε «έκπληξη και απορία» για την ρητορική Καμμένου τόσο σε σχέση με το plan B που πρότεινε ο υπ. Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ όσο και με την πρόσκληση σε ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές βάσεις και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, πέραν της Σούδας.

«Δεν γνωρίζω πού κατατείνει» είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Οσα είπε ο κ. Καμμένος είναι πολύ πέρα από τη διατυπωμένη θέση των ΑΝΕΛ για τη διαφωνία τους. Δεν είναι εύκολο να καταλάβω ακριβώς τι πρότεινε ο - καθ' όλα συνεπής επί τρία χρόνια στη συνεργασία του με μας - Πάνος Καμμένος».

Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε: «Εμείς έχουμε ανοικτή πολιτική στα Βαλκάνια, ενώ ο κ. Καμμένος έβαλε θέμα βάσεων και διαμόρφωσης μετώπων και αξόνων στα Βαλκάνια. Η δική μας πολιτική είναι αντίθετη με τη διαμόρφωση αξόνων για την αποτροπή των εθνικιστικών δογμάτων και στερεοτύπων που εκφράζονται είτε από εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, είτε της Τουρκίας» για να συμπληρώσει: «Εργαζόμαστε να μην διαμορφώνονται τέτοια τόξα (όπως το μουσουλμανικό) και άξονες. Αρα δεν αντιλαμβάνομαι τι θα εξυπηρετούσε η διαμόρφωση αντιαξόνων σε σχέση με άλλες χώρες όπως αυτές που είπε ο Π. Καμμένος».

Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε: «Δεν είναι εύκολο να κατανοηθούν σε βάθος τα όσα είπε. Αναμένω και στις δύο βάσεις των θεμάτων που έθεσε να δώσει ερμηνείας. Με βάση αυτό που έχω κατανοήσει, είναι λάθος σε κάθε κατεύθυνση».

Ο πρόεδρος της Βουλής, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή το πρώτο τρίμηνο τις νέας χρονιάς, αλλά και επίσης βέβαιος ότι δεν θα ευδοκιμήσει πρόταση δυσπιστίας από πλευράς ΝΔ, παρά τα όσα περί του αντιθέτου, άφησε να διαφανούν ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θ. Τοσουνίδης.

Ωστόσο, ο κ. Βούτσης, έσπευσε να διαμηνύσει αυστηρά: «Αποτελεί πρόβλημα η τριβή «περί διαγραμμάτων» την ώρα που υπάρχουν μεγάλα ζητήματα, όπως αυτό τη ς οικονομίας. Δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε καθημερινά με τις ιδιαίτερες πτυχές, απόψεις και ενστάσεις σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών» κατέληξε ο Νίκος Βούτσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...