Πολιτική

Κατερίνη: Έκαναν παρέλαση με τα αυθεντικά όπλα του 1940 – Το πέρασμα που μαγνήτισε τα βλέμματα όλων (βίντεο)


H παρέλαση στην Κατερίνη ήταν διαφορετική από τις άλλες. Για πρώτη φορά φέτος συμμετείχε...

στην παρέλαση στην Κατερίνη ένας σύλλογος, που έκλεψε τις εντυπώσεις, ενθουσίασε τους πολίτες και καταχειροκροτήθηκε. Πρόκειται για την Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης «Γεώργιος Δουράτσος, Διοικητής Ρούπελ» του Πολεμικού Μουσείου «Μιχάλης Τσαρτσίδης». Είναι η μεγαλύτερη αναβιωτική ομάδα στην Ελλάδα και μια από τις ελάχιστες στον κόσμο που χρησιμοποιεί στις παρουσίες της, τα γνήσια και αυθεντικά όπλα της περιόδου που αναπαρισταται.

Η Ομάδα σήμερα έχει 65 μέλη από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, από το Διδυμότειχο μέχρι και τον Βόλο. Μάλιστα 3 μέλη είναι από την Κατερίνη. Όλα τα όπλα και τα υπόλοιπα κειμήλια είναι αυθεντικά από την ηρωική μάχη του Ρούπελ το 1941. Τα όπλα αυτά και τα άλλα κειμήλια διέσωσε ο κ. Μιχάλης Τσαρτσίδης από το πεδίο μάχης του οχυρού κι έφτιαξε τότε ομάδα αντίστασης κατά των κατακτητών.

Αργότερα, πολλά απ’ αυτά τα όπλα και πυρομαχικά στάλθηκαν στην Κύπρο για τον Αγώνα της ΕΟΚΑ. Σήμερα λειτουργεί στο Σιδηρόκαστρο και στο Οχυρό Ρούπελ Πολεμικό Μουσείο με το όνομα του δημιουργού του «Μιχάλης Τσαρτσίδης». Η ομάδα που συμμετείχε στην παρέλαση έφερε μαζί της και παρουσίασε τα τυφέκια Μάλιχερ Σνάουερ, Μπερτιέ, Λεμπέλ, Πολυβόλα Σοσά και Μπρέντα!

Πηγή: odelalis.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...