Μέση Ανατολή

Καταστροφή M1A2S Abrams και φυλακίων από τους Χούθι εντός της Σ. Αραβίας (βίντεο)

Βίντεο από μια ακόμη επιχείρηση των στρατιωτικών δυνάμεων των Χούθι δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. Στο βίντεο, που παραθέτει το defence-point, φαίνεται η επίθεση των Χούθι σε οχυρωμένες θέσεις των Σαουδαραβικών δυνάμεων στην επαρχία Jizan στην νότια Σαουδική Αραβία.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου και όπως φαίνεται οι Χούθι εξώθησαν τους Σαουδάραβες στρατιώτες σε υποχώρηση από το φυλάκιο τους κάτω από συνεχόμενα έντονα πυρά. Στη θέση των Σαουδαράβων στρατιωτών προσέτρεξε ένα σαουδαραβικό άρμα μάχης M1A2S Abrams το οποίο εξαπέλυσε κατά των Χούθι πυρά με το κύριο πυροβόλο των 120 χλστ πριν αυτό δεχτεί εχθρικά πυρά από τους Χούθι.

Τελικά όπως φαίνεται στο βίντεο οι Χούθι έπληξαν το αμερικανικής κατασκευής άρμα με αντιαρματικό πύραυλο και το κατέστρεψε σκοτώνοντας ένα από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Εν συνεχεία οι Χούθι κατέλαβαν το εγκαταλειφθέν φυλάκιο το οποίο και λεηλάτησαν και έβαλαν φωτιά στο κατεστραμμένο άρμα μάχης. Ακολούθως στο βίντεο φαίνονται σαουδαραβικές δυνάμεις να αποχωρούν από την περιοχή. Πιο συγκεκριμένα φαίνονται δύο οχήματα HUMMER δύο οχήματα pick up και ένα άρμα μάχης M1A2S Abrams να αποχωρούν από την περιοχή ενώ στο βάθος διακρίνεται ένα επιθετικό ελικόπτερο ΑΗ-64D Apache να ίπταται πάνω από την περιοχή των συγκρούσεων.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η μάχη αυτή έλαβε χώρα πλησίον κατοικημένης περιοχής εντός των εδαφών της Σ. Αραβίας ενώ οι Χούθι μετά την απόσυρση των σαουδαραβικών δυνάμεων δρουν ανενόχλητοι.

https://youtu.be/yuxZoSJLJns

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...