Κοινωνία

Καταδίκη της κόρης Σιούφα για θανατηφόρο τροχαίο

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε η Στεφανία Σιούφα, κόρη του πρώην προέδρου της Βουλής και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, για το τροχαίο που είχε σημειωθεί στην οδό Σκουφά το Σεπτέμβριο του 2015, με αποτέλεσμα ένας οδηγός μηχανής να χάσει τη ζωή του.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε ένοχη την οδηγό για ανθρωποκτονία από αμέλεια, επισημαίνοντας δια της προέδρου της έδρας πως τόσο η κατηγορουμένη όσο και το θύμα έφεραν ευθύνη για το θανατηφόρο τροχαίο. Μάλιστα, νωρίτερα η πρόεδρος είχε σχολιάσει: «μια αμέλεια ειναι. Το κορίτσι δεν ήθελε να σκοτώσει άνθρωπο. Απόγευμα ήταν, το καφεδάκι του ήθελε να πιεί...». Οι δικαστές αναγνώρισαν στη Στεφανία Σιούφα το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, ενώ ανέστειλαν την ποινή επί τριετία.

Αμέλεια «είδε» και η εισαγγελέας, ζητώντας την ενοχή της κατηγορούμενης, καθώς, όπως επεσήμανε στην αγόρευσή της, δεν οδηγούσε με τη δέουσα επιμέλεια και προσοχή που όφειλε να επιδείξει. «Στάθμευσε το όχημά της σε δρόμο συχνής κυκλοφορίας και παρ’ όλα αυτά επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα χωρίς προσοχή, χωρίς δηλαδή να ελέγξει τον καθρέφτη ή να στρέψει το κεφάλι της προς τα πίσω για να δει αν έρχεται κάποιος, πράγμα πιθανόν εκείνη την ώρα και εκείνη την εποχή» ανέφερε η εισαγγελική εισήγηση, επισημαίνοντας πως ακόμα και αν το θύμα προχώρησε σε ελιγμό, εκείνη όφειλε να το περιμένει, αφού «αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα».

"Έχει συντριβεί από το γεγονός"
Η Στεφανία Σιούφα δεν βρέθηκε στην ακροαματική διαδικασία, επιλέγοντας να εκπροσωπηθεί από το συνήγορό της. «Η κατηγορούμενη και η οικογένειά της έχουν συντριβεί από το θάνατο του παθόντος, ο οποίος ήρθε στη χώρας μας για μια καλύτερη ζωή. Το μόνο που ζητά η εντολέας μου είναι μία δίκαιη κρίση» ανέφερε κατά την έναρξη της διαδικασίας ο υπερασπιστής της, με την εισαγγελέα της έδρας να τον ρωτά: «Γιατί δεν ήρθε σήμερα εδώ; Το ξέρω ότι είναι δικονομικό της δικαίωμα, αλλά η παρουσία της θα ήταν ο ύστατος σεβασμός για το θύμα».

Στο δικαστήριο βρέθηκε και η αδελφή του άτυχου οδηγού, η οποία δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για ψυχική οδύνη. «Ένας μακρινός συγγενής μας με ειδοποίησε στη Βουλγαρία ότι ο αδελφός μου πέθανε. Μου είπε ότι η κατηγορούμενη άνοιξε την πόρτα χωρίς προσοχή και εκείνος έπεσε πάνω. Αν και φορούσε κράνος, πέθανε ακαριαία».

Εισαγγελέας: Έχει επικοινωνήσει η κατηγορουμένη μαζί σας ή με την οικογένειά της για να εκφράσει τη λύπη της για το συμβάν;

Μάρτυρας: Όχι η ίδια. Ο πατέρας της έστειλε επιστολή σε ένα συγγενή μας που βρισκόταν στην Ελλάδα...

"Φορούσε κράνος"
Για το τί συνέβη το μοιραίο απόγευμα σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας, μίλησαν οι αυτόπτες μάρτυρες. Θαμώνας παρακείμενης καφετέριας περιέγραψε τα εξής: «όλα συνέβησαν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Είδα την κατηγορούμενη να παρκάρει, να ανοίγει την πόρτα για να εξέλθει και εκείνη τη στιγμή προσέκρουσε το μηχανάκι. Ο οδηγός εκσφενδονίζεται και πέφτει στο έδαφος». Πρόσθεσε επίσης ότι η πόρτα άνοιξε διάπλατα και ο οδηγός δεν είχε χρόνο να αντιδράσει. Σύμφωνα με άλλο μάρτυρα, η μηχανή είχε μόλις προσπεράσει ένα άλλο αυτοκίνητο και για το λόγο αυτό βρισκόταν στην άκρη του οδοστρώματος, τη στιγμή που η Στεφανία Σιούφα επιχείρησε να βγει από το ΙΧ της.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...