Κόσμος

Κίνηση με νόημα από Ερντογάν: Στα κατεχόμενα της Κύπρου η πρώτη διεθνής πτήση από το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και με πολλούς αποδέκτες θέλησε να στείλει η τουρκική ηγεσία και προσωπικά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αξιοποιώντας στο έπακρο την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, Istanbul Airport, καθώς προορισμός της πρώτης διεθνούς πτήσης ήταν η κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου.

Η πτήση TK 978 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το απόγευμα και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, στην πλευρά των κατεχόμενων. Το Boeing-737 της Turkish Airlines υποδέχθηκε αντιπροσωπεία των τουρικών αρχών του ψευδοκράτους, οι οποίες είχαν οργανώσει ειδική τελετή.

Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης φιλοδοξεί να γίνει ο μεγαλύτερος μεσοσταθμός στον κόσμο. Διαθέτει έξι διαδρόμους απογείωσης-προσγείωσης, στεγάζει πάνω από 100 αεροπορικές εταιρείες και μπορεί να υποστηρίξει πάνω από 300 προορισμούς σε όλον τον κόσμο.

Οι εργασίες κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων διήρκεσαν τρία χρόνια και τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια, παρουσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σύσσωμης της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης