Εσωτερική Ασφάλεια

Κίνδυνος-θάνατος: Ίχνη του ISIS στα hotspots

Συναγερμός έχει σημάνει στα hotspots για τη μαζική άφιξη υπόπτων για συμμετοχή στο ISIS. Οι ύποπτοι, όπως επιβεβαίωσε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στα ΝΕΑ, προέρχονται από τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ, αποτελώντας την τελευταία και πιο επικίνδυνη φάση του μεταναστευτικού προβλήματος της περιόδου 21014 – 2018.

Κατάσταση που επιτείνεται από την πρόθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ν’αφήσουν ανεξέλεγκτα τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και να εμφανίζεται νέα ροή προσφύγων από τα χερσαία σύνορά μας.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος μίλησε για ένα εξαιρετικό μεγάλο πρόβλημα και μια αλλαγή της ανθρωπογεωγραφίας των προσφύγων. Καθότι τώρα δεν εισέρχονται οικογένειες αμάχων, εκτοπισμένων από τις συγκρούσεις.

Έχει διαπιστωθεί μαζική ροή υπόπτων ισλαμιστών η οποία δεν έχει παρατηρηθεί ακόμη τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν είχαν φθάσει στη χώρα μας 5- 7 μαχητές του ISIS στο πλαίσιο του ειδικού σχεδίου για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.

Όμως τώρα οι ύποπτοι δεν φαίνεται να έρχονται με βάση κάποιο σχέδιο του σχεδόν διαλυμένου ISIS. Όμως αναχωρούν μαζικά από τις περιοχές τους και με άλλα μέλη των οικογενειών τους, φοβούμενοι αντίποινα για την έμμεση ή άμεση συμμετοχή τους στις θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους και καταφθάνουν με διαφόρους τρόπους στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...