Κόσμος

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: «Σε ανοικτό διάλογο με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό»

Την ευχή ότι «θα αναπτυχθεί ένας ανοικτός διάλογος» εκφράζει με επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, αναφερόμενος διεξοδικά στο προσχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε.

«Ο κρατικός προϋπολογισμός που ετοιμάζεται να εγκρίνει η ιταλική κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από αίσθημα ευθύνης και από θάρρος. Οι στόχοι του είναι η ευημερία των πολιτών και η ανάπτυξη, με φροντίδα -στη συνέχεια- για την μείωση του ελλείμματος», γράφει ο Ιταλός υπουργός.

Επαναλαμβάνει, δε, ότι η σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 2,4% το 2019, στο 2,1% το 2020 και ότι θα περιοριστεί στο 1,8% το 2021.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, ο Τρία θεωρεί ότι το σύνολο των μέτρων θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας κατά 1,5% το 2019, 1,6% το 2020 και 1,4% το 2021.

«Τώρα ξεκινά η φάση διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα μπορέσει να διαπιστώσει τις βάσεις τις οποίες διαθέτει η στρατηγική ανάπτυξης που η κυβέρνηση έχει εντάξει στο προσχέδιο προϋπολογισμού», τονίζει ο Ιταλός, τεχνοκράτης υπουργός.

Με ειδική αναφορά -όπως προσθέτει- στις επενδύσεις, στην στήριξη της απασχόλησης και στην κοινωνική συνοχή και με μέριμνα για την βιωσιμότητα του οικονομικού συστήματος.

Τέλος, ο Τζοβάνι Τρία εύχεται να αναπτυχθεί «εποικοδομητικός και ανοικτός διάλογος με την Κομισιόν» και υπενθυμίζει ότι η ιταλική κυβέρνηση «είναι αισιόδοξη και συμπαγής».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές