Εκκλησία της Ελλάδος

Ιεραρχία-Εκλογές: Έμεινε κανείς που να μην τακτοποιήθηκε; Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης ο “Ιερωνυμικός” Α΄ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Στις προηγούμενες εκλογές στην Μάνη βγήκε “Ιερωνυμικός” συνεργάτης και μάλιστα με πρωτοφανείς διαμαρτυρίες έξω από την Σύνοδο.

Σήμερα πάλι ένας στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου τακτοποιήθηκε με την εκλογή του στον μητροπολιτικό θρόνο Λαρίσης.

Ο 47χρονος Α΄ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Εφημέριος ΙΝ Αγίου Ιωάννου Κυνηγού Βουλιαγμένης, είναι πλέον ο νέος ποιμένας Λαρίσης & Τυρνάβου με 68 ψήφους. Η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου θα γίνει την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα με μεταπτυχιακά στο Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Δίκαιο και την Εκκλησιαστική Ιστορία. Υπηρέτησε στη Μητρόπολη Φθιώτιδος ως Ιεροκήρυκας.

Ουδείς αμφιβάλλει για την αξία του , άλλωστε έχει εδώ και χρόνια κάνει πολλές και σημαντικές ομιλίες με διάφορα θέματα. Είναι καλλιεργημένος, Νομικός και Θεολόγος και με πολλά προσόντα.

Αλλά αυτό το ζήτημα με την “τακτοποίηση” του περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει...

Να θυμίσουμε πριν μερικά χρόνια:

Διαυλείας Γαβριήλ: Τακτοποιήθηκε... Αρχιμ, Γιακουμάκης: Τακτοποιήθηκε... Αν προσθέσει κανείς και τον Μάξιμο Παπαγιάννη που έγινε Μητροπολίτης Ιωαννίνων αναρωτιέται πλέον αν έμεινε κανείς από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου που να έμεινε ατακτοποίητος....

Τον Φεβρουάριο Επίσκοπος Θεσπιων ο π.Συμεών Βολιώτης και πάει λέγοντας...

Όποιος έχει μάτια βλέπει και όποιος έχει ώτα ακούει, λέει ο λαός κι αυτό που συνέβη και σήμερα στην Ιεραρχία ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσης...τακτοποίησης.

Μητροπολιτικοί θρόνοι που άδειασαν λόγω συγκυρίων βρήκαν τους νέους Ιεράρχες τους.

Προς τι τόση βιασύνη αλήθεια για να τακτοποιηθούν “όλοι οι άνθρωποι του Αρχιεπισκόπου”;

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ