Κόσμος

Θυσίασαν με αποκεφαλισμό 9χρονο αγοράκι στην Ινδία– Συγγενείς οι δράστες…

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες τη κοινή γνώμη στην Ινδία και όχι μόνο. Ένα 9χρονο αγοράκι βρέθηκε αποκεφαλισμένο και οι αστυνομικές έρευνες δείχνουν πως πρόκειται ανθρωποθυσία σε Θεά των Ινδουιστών και μάλιστα από στενούς συγγενείς του παιδιού: Τον αδελφό του και τον θείο του.

Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail στην ηλεκτρονική της έκδοση MailOnline, ο 9χρονος Ghanashyam Rana βρέθηκε νεκρός στο χωριό  Sundhimunda, στην πολιτεία της Odisha, στην ανατολική Ινδία. Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον αδελφό και τον θείο του θύματος, Shobhaban και Kunja Rana, για εμπλοκή στη δολοφονία, ενώ ο ένας από τους δράστες φέρεται να έχει ομολογήσει το στυγερό έγκλημα, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, με την αιτιολογία της θυσίας στη θεά Ντούργκα. Σύμφωνα με την Ινδουιστική θρησκευτική παράδοση, η ανθρωποθυσία στην συγκεκριμένη Θεά, γνωστή και ως Ντέβι, αποβλέπει στην ευημερία και την εκπλήρωση των επιθυμιών.

Οι γονείς του 9χρονου Ghanashyam είχαν δηλώσει την εξαφάνιση του γιού τους από τις 14 Οκτωβρίου. Το αποκεφαλισμένο πτώμα του παιδιού βρέθηκε τέσσερις μέρες αργότερα, στις όχθες γειτονικού ποταμού. Οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγο πιο δίπλα και το κεφάλι του 9χρονου, καθώς κι ένα μαχαίρι που ταυτοποιήθηκε ως το όργανο του εγκλήματος και μια παρατημένη μηχανή, η οποία ανήκει σε έναν από τους δύο φερόμενους ως δράστες. Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως έχει ανοίξει επίσημα υπόθεση ανθρωποθυσίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Το φαινόμενο θυσιών έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στην Ινδία, καθώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά που πιστοί τεμαχίζουν την γλώσσα τους ως πράξη «υπέρτατης θυσίας και προσφοράς» στην θεά Ντέβι.

Ο αδελφός και ο θείος του θύματος, φερόμενοι ως δράστες του στυγνού αποκεφαλισμού.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...