Εσωτερική Ασφάλεια

Θρίλερ στον Έβρο: Το κινητό τηλέφωνο και η νεκροψία θα ρίξουν φως στο τριπλό φονικό

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζεται το μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος, για DNA και αποτυπώματα.

Το τριπλό φονικό στο Πραγγί Διδυμοτείχου έχει σοκάρει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο.

Τα πτώματα των τριών γυναικών εντοπίστηκαν σε ένα χωράφι, περίπου 50 μέτρα από τα σύνορα και σε σημείο που θεωρείται πέρασμα από διακινητές μεταναστών. Τα εντόπισε αγρότης, ο οποίος πήγε στο χωράφι του για να εκτελέσει εργασίες.

Και οι τρεις γυναίκες έφεραν βαθιά δολοφονικά χτυπήματα από το μαχαίρι στο λαιμό και το στήθος σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ενώ δύο από τις τρεις (ηλικίας γύρω στα 20 και τα 15 έτη, αντίστοιχα) είχαν δεμένα τα χέρια και τα πόδια με σχοινιά που εντοπίστηκαν σε απόσταση λίγων μέτρων από την πρώτη γυναίκα. Αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι συγγενείς.

Το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε δίπλα σε μία από τις σορούς, περιμένουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, να «μιλήσει» και να δώσει κρίσιμα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση αυτού του πρωτοφανούς εγκλήματος. Το τηλέφωνο σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», βρέθηκε δίπλα στο πτώμα της μεγαλύτερης σε ηλικία γυναίκας (30-35 ετών) και ήταν σε λειτουργία. Οι Αρχές θα εξετάσουν τις τηλεφωνικές επαφές που είχαν τα θύματα τις τελευταίες ημέρες, κατά το πέρασμά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Οι αστυνομικοί περιμένουν στοιχεία και από το όπλο του εγκλήματος, ένα στρατιωτικού τύπου μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε επίσης στο σημείο και έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να ανιχνευτεί τυχόν DNA και δακτυλικά αποτυπώματα.

Παράλληλα, αναμένεται να ζητηθεί η συνδρομή των τουρκικών Αρχών, προκειμένου να λυθεί το μυστήριο με το κίνητρο και την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.

Τα σενάρια
Οι αστυνομικοί εξετάζουν διάφορα σενάρια για το κίνητρο του στυγερού αυτού εγκλήματος. Οι εκδοχές που εξετάζονται περιλαμβάνουν το έγκλημα τιμής για προσωπικές ή οικογενειακές διαφορές, πράξη θρησκευτικού φανατισμού, αντεκδίκηση για μη πληρωμή διακινητών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Έθνους», ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκαν οι γυναίκες (βαθιά τομή στην καρωτίδα με στρατιωτικό μαχαίρι), φανερώνει μεγάλο μίσος και αγριότητα, που παραπέμπει ίσως σε πράξη εκδίκησης ή τιμωρίας για προσωπικούς, οικογενειακούς ή και θρησκευτικούς λόγους. Το γεγονός, σημειώνουν στην εφημερίδα, αστυνομικές πηγές, ότι τα δύο νεαρότερα κορίτσια ήταν δεμένα πισθάγκωνα, ενισχύει τις εκδοχές αυτές.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής, θα δείξουν αν προηγήθηκε πάλη μεταξύ δραστών και θυμάτων καθώς και αν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι τα θύματα είναι ευρασιατικής καταγωγής (πιθανόν Σύριες).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ