Αθλητισμός

Θηλιά στον λαιμό του Παϊρόζ - Αυτοί τον «μπλοκάρουν» - Απίστευτη απαγόρευση - Κάνουν σαχλαμάρες

Παίρνοντας σαν δεδομένο ότι ο Παϊρόζ Πιεγκμπονσάντ μπήκε, μπαίνει ή θα μπει σίγουρα τέλος πάντων στον Παναθηναϊκό για να μην πηγαίνει αλλού η κουβέντα, να συζητήσουμε κάποιες λεπτομέρειες που συνήθως τις προσπερνάμε εύκολα τα τελευταία χρόνια.

Φαίνεται, λοιπόν, πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα κι αν έχουν δει τα μάτια τους όλων στον Παναθηναϊκό, οι παλιές… καλές συνήθειες θα τον συνοδεύουν όσα χέρια κι αν αλλάξει.

Με πρώτη και καλύτερη, αυτή της πομπώδους και γεμάτης υποσχέσεις παρουσίαση και προαναγγελία για την οποιαδήποτε επόμενη μέρα επιχειρεί να γλυκοχαράξει στον σύλλογο.

Περιγραφές μεγιστάνων, αναλύσεις για το πόσο δυνατός θα γίνει ο Παναθηναϊκός, για τα εκατομμύρια που θα πέσουν και όλα τα σχετικά. Λες και κανείς δεν έχει διδαχθεί από τους «δέκα φορές πιο ισχυροί από τον Αμπράμοβιτς» και τα συναφή τους.

Λες και δεν έχουν καταλάβει ακόμα, πως μια τέτοιου είδους προσέγγιση για οποιοδήποτε νέο επενδυτή, περισσότερο μοιάζει σαν απειλή που τον κάνει να σκεφτεί εκατό φορές ξανά την προοπτική να μπει σ’ αυτό το περιβάλλον και στον Παναθηναϊκό.

Κι από κοντά όλες οι αρρώστιες της αμπαλοσύνης που «δουλεύτηκαν» είναι η αλήθεια συστηματικά τόσα χρόνια στα μυαλά του μέσου Παναθηναϊκού οπαδού.

Δηλαδή, μην τυχόν μπει ο Παϊρότ και… μας πουλήσει τα πιτσιρίκια της ομάδας για να κονομήσει.

Εδώ μιλάμε κυριολεκτικά για το… ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε.

Λέμε δηλαδή προκαταβολικά σε ένα νέο επενδυτή, πως εδώ που θα έρθεις απαγορεύεται να λειτουργήσεις όπως σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα στον κόσμο.

Εδώ έχουμε δικούς μας κανόνες που τους υπαγορεύει η περιβόητη «Παναθηναϊκοφροσύνη» και σ’ αυτούς πρέπει να υποταχθείς αλλιώτικα… ξέρεις τι σε περιμένει, ρώτα και τους… άλλους να μάθεις.

Μιλάμε για πραγματική «θηλιά στον λαιμό» που επικρέμεται σαν… απειλή για όποιον κι αν θέλει να μπει σ’ αυτή την ομάδα.

Θα μπεις, θα βάλεις τα εκατομμύριά σου ή έστω το… εκατομμύριο αρχικά και βλέπουμε, αλλά μόνο θα… πληρώνεις, απαγορεύεται να είσαι κερδοφόρος με κάθε τρόπο.

Ειλικρινά όμως τώρα, αν μου δείξετε μια ακόμα ομάδα σ’ όλο τον κόσμο, στην οποία προυπόθεση για να… επιτραπεί να επενδύσει κάποιος να είναι το ότι απαγορεύεται να πουλήσει ποδοσφαιριστή, να μου τη δείξετε και μένα να τη μάθω.

Η ουσία σε όλα αυτά είναι μία.

Πως προς το παρόν όχι απλά έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση που παραμένει αρκετά θολή ως προς τη… μεθοδολογία τουλάχιστον της αγοράς της ΠΑΕ και από την άλλη ταυτόχρονα έχουμε ήδη και πριν καν ολοκληρωθεί το ντιλ, τις γνωστές Παναθηναϊκές σαχλαμάρες που λειτούργησαν σαν θηλιά στον λαιμό του Παναθηναϊκού να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους… στέλνοντας μήνυμα στον νέο ιδιοκτήτη για να ξέρει… πού έρχεται και με… ποιους θα έχει να κάνει.

sportdog.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ