Οικονομία

Θα επαναλειτουργήσει το ιστορικό Μινιόν; Παράθυρο ευκαιρίας μετά το σκάνδαλο με τη Folli Follie

Το ιστορικό Μινιόν, το εμβληματικό πρώην πολυκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας που παραμένει κλειστό επί σειράν ετών, ίσως να μην εξακολουθήσει να είναι αναξιοποίητο.

Τα τελευταία χρόνια, το ακίνητο είχε περάσει στην κατοχή της Folli Follie, η διοίκηση της οποίας αναζητούσε πιθανές χρήσεις για την εκμετάλλευσή του.

Ωστόσο, υπό το βάρος των πρόσφατων αποκαλύψεων και των επικείμενων οικονομικών προβλημάτων της εισηγμένης, φορείς της αγοράς ακινήτων αναφέρουν ότι το πρώην Μινιόν αποτελεί μέρος των «ασημικών» που θα χρειαστεί να αποχωριστεί η εταιρεία, προκειμένου να μειώσει τον δανεισμό της.

Ήδη αναζητούνται αγοραστές, λένε οι ίδιοι φορείς. Η «προίκα» του συγκεκριμένου κτίριου είναι η παράδοσή του και η ιστορία του. Σε περίπτωση επαναλειτουργίας του, είτε ως εμπορικό κέντρο, είτε ως πολυκατάστημα, θεωρείται σίγουρη η επιτυχία μια που το brand name θεωρείται εξαιρετικά δυνατό παρά τα χρόνια που έχουν περάσει.

Το Μινιόν ήταν ένα θρυλικό πολυκατάστημα τη γωνία των οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Δώρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Από τη δεκαετία του 1950 εξελίχθηκε σταδιακά σε μεγάλο πολυκατάστημα, με 120.000 είδη και 1.000 άτομα προσωπικό.

Εν μέσω της εορταστικής περιόδου, στα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980, ένας εμπρησμός κατέστρεψε το πολυκατάστημα.

Από την φωτιά διασώθηκε μόνον ο σκελετός του κτηρίου. Με δάνεια αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο κτήριο και το κατάστημα επαναλειτούργησε, αλλά τελικά το 1983 κρατικοποιήθηκε η επιχείρηση, λόγω υπερβολικών χρεών.

Το 1998 χρεωκόπησε και το κτήριο αγοράστηκε από την οικογένεια Φάις (Elmec Sports), η οποία είχε φιλοδοξίες να επαναλειτουργήσει το κατάστημα μετά από ανακαίνιση.

Η Elmec Sports πουλήθηκε στη συνέχεια στον όμιλο Folli Follie

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...