Κόσμος

Η Telegraph πληρώνει τον Μπόρις Τζόνσον περίπου 2.300 λίρες την ώρα -«Ψίχουλα» σύμφωνα με τον ίδιο

Για τον Μπόρις Τζόνσον, η αμοιβή του από την Telegraph είναι... ψίχουλα. Οι περισσότεροι θα διαφωνήσουν με αυτή την άποψη.

Οταν έγινε υπουργός Εξωτερικών, είχε αναγκαστεί να σταματήσει τη συνεργασία του με την εφημερίδα. Ομως, μόλις παραιτήθηκε η Telegraph τον «προσέλαβε» ξανά, με ετήσιες απολαβές 275.000 λίρες τον χρόνο, όπως αποκαλύφθηκε τώρα, για το εβδομαδιαίο άρθρο του. Μάλιστα, η εφημερίδα δεν έκανε προσπάθεια να παζαρέψει τον μισθό του, παρά τη μείωση των κερδών και τις απολύσεις που έχει αναγκαστεί να κάνει τα τελευταία χρόνια.

Ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι αφιερώνει 10 ώρες τον μήνα για να γράψει τις 1.100 λέξεις της εβδομαδιαίας στήλης του. Κάτι που σημαίνει ότι η Telegraph τον πληρώνει 2.291 λίρες την ώρα ή περίπου 4,8 λίρες τη λέξη. Ο ίδιος, το 2009, είχε πει ότι το εισόδημά του από την εφημερίδα ήταν «ψίχουλα».

Δεν είναι και ο πιο συνεργάσιμος αρθρογράφος όμως. Παρότι η εφημερίδα δίνει πρόσβαση στο άρθρο μόνο στους συνδρομητές της, εκείνος αρκετές φορές το έχει δημοσιεύσει ολόκληρο- και δωρεάν- στον λογαριασμό του στο Facebook. Δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Στις αρχές του μήνα έγραψε άρθρο στο οποίο επέκρινε το σχέδιο της Τερέζα Μέι για το Brexit, αλλά για την αντίπαλη εφημερίδα Mail. Και στην Telegraph έστειλε κείμενο στο οποίο απλά ασκούσε κριτική στην εταιρεία σιδηροδρόμων.

Στο μεταξύ, ακόμη αναμένεται η βιογραφία του Σαίξπηρ την οποία θα έγραφε ο Τζόνσον, για το οποίο φέρεται να έχει συμφωνήσει με εκδοτικό οίκο για 500.000 λίρες, αλλά «πάγωσε» όταν μπήκε στην κυβέρνηση. Πλέον, αναμένεται να εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2020.

Πάντως, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εξακολουθεί να εισπράττει δεκάδες χιλιάδες λίρες κάθε χρόνο, από τα προηγούμενα βιβλία του και τις μεταφράσεις για τη βιογραφία του Τσόρτσιλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ